Noutăți

Peste 200 de noi specii de plante și animale descoperite în Himalaya. Galerie Foto

Peste 200 de specii noi au fost găsite în Munții Himalaya, în ultimii ani, inclusiv o maimuță ce strănută atunci când plouă, peştele care merge pe apă sau şarpele-bijuterie. În total, potrivit raportul WWF s-au găsit, între 2009 și 2014, 133 de noi specii de plante, 39 de nevertebrate, 26 specii de pești, 10 amfibieni, o reptilă, o nouă pasăre și un nou mamifer.

Descoperirile au fost făcute în Bhutan, India, Nepal, nordul Birmaniei şi sudul Tibetului. Printre aceste descoperiri se află peştele cu cap de şarpe, Channa Andra care poate supravieţui circa patru zile pe uscat şi poate să meargă pe teren umed.

Channa andrao-pestele sarpe

peștele șarpe

 

A fost descoperit de asemenea, şarpele cu clopoţei de culoare roşu-portocaliu-galben, care arată ca o bijuterie, peştele “Dracula” cu dinți mici, Danionella dracula, broasca cu ochii turcoaz Leptobrachium Bompu, dar şi trei noi tipuri de banane.

pestele dracula

peștele Dracula

broasca cu ochi albaștri

broasca cu ochii albaștri

În pădurile din nordul Birmaniei, oamenii de ştiinţă au descoperit în 2010 o maimuţă, Rhinopithecus strykeri, care strănută atunci când plouă. Când plouă, acestea sunt văzute stând cu capul între genunchi, pentru a evita să le cadă apă pe față, evitând astfel strănutul.

pasare Hymalaia

Odată cu aceste descoperiri, ne revine și responsabilitatea de a ocroti aceste daruri prețioase cu care lumea a fost binecuvântată. Acesta este un motiv în plus pentru care oamenii ar trebui să se adune împreună și să lucreze la un viitor în care să trăim în armonie cu natura”,a declarat Dechen Dorji, reprezentantul Bhutan al WWF.

sursa: iflscience.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii