Noutăți

Pentru prima dată, o româncă a participat la Maratonul Polului Nord. Se numește Simona Dumitrescu și a obținut MEDALIA DE ARGINT, clasându-se pe locul secund!

North Pole Marathon este considerat, între competițiile de acest tip, „cel mai nordic maraton din lume”. În acest an s-a desfășurat, la temperaturi care au oscilat între -15°C și -30°C, ediția cu numărul 15 a durei competiții de anduranță, la care a participat și o româncă. Este vorba despre Simona Dumitrescu, care în viața de zi cu zi lucrează ca asistentă de farmacie, în Capitală. La finalul celor peste 42 de kilometri ai cursei, Simona Dumitrescu a obținut un loc secund pe podium și o medalie de argint.

Remarcabil este că sportiva româncă a reușit să o depășească, la North Pole Marathon 2017, pe campioana Kit Ching Yiu din Hong Kong, care a luat parte inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016) și care s-a clasat, acum, pe locul III.

c

Trebuie spus că performanțele obținute în cadrul The North Pole Marathon 2017 beneficiază de recunoașterea Guinness World Records. North Pole Marathon 2017 a avut loc, în întregime, pe calota glaciară, fiind o competiție de o duritate extremă, datorită condițiilor meteo, care au solicitat la maximum capacitatea de adaptare a sportivilor.

Conaționala noastră s-a declarat foarte mândră că tricolorul românesc a fluturat, triumfător, la „90° latitudine nordică”. Să îi urăm succes în continuare și – de ce nu – să nutrim speranța unui loc întâi, la următoarea ediție a dificilei competiții de anduranță! d

Autor: Tomi Tohaneanu

Imagini: Facebook


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii