Noutăți

Pago Pago – ultimul loc de pe Pământ care trece în noul an

Ultimul loc locuit de pe Pământ care celebrează trecerea într-un nou an este localitatea Pago Pago, capitala teritoriului Samoa Americană. Acesta este un teritoriu insular neincorporat al Statelor Unite ale Americii aflat în Sudul Oceanului Pacific, Sud-Est de statul Samoa. București-ul este cu 13 ore înaintea micuței așezări care numără puțin peste 3 000 de suflete. Pago Pago se află pe insula Tutuila, iar portul cu același nume a fost, din 1878 și până în 1951, punct de reparație pentru flota Statelor Unite ale Americii.

Samoa americană face parte din arhipelagului Samoa, localizat la Vest de Insulele Cook, Nord de Tonga și 500 km Sud de Tokelau. Temperaturile în zonă variază între 22 – 37 de grade Celsius. Zona este locuită cu cel puțin 1 000 de ani î.H, și a fost descoperită pentru prima dată de europeni în sec. Al-XVIII-lea. În urma Tratatului de la Berlin din 1899, Germania și Statele Unite au împărțit arhipelagul Samoa. Partea de Vest, care a revenit Germaniei, este acum statul independent Samoa.

pago paga2 pago pago
Stabilirea datei de 1 ianuarie ca început de un nou an a fost fixată în 1691, de către Papa Inocențiu al XII-lea. Înainte de această dată, Crăciunul avea rolul începutului de an nou, în timp ce la multe popoare din emisfera nordică, anul nou începea la 1 martie, odată cu venirea primăverii.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: worldtimezone.com

sursa: en.wikipedia.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii