Noutăți

Pacientul zero și originea HIV/SIDA. Cazul neobișnuit al unui adolescent american care a decedat din cauza virusului cu cel puțin 10 ani înainte de apariția primelor cazuri oficiale înregistrate pe continentul american

  •  
  •  
  •  

Povestea lui Robert Rayford rămâne un mister medical ciudat până în prezent. În 1969, adolescentul în vârstă de 16 ani din St Louis a murit de o boală necunoscută la acea vreme. Aproximativ 19 de ani mai târziu, o revizuire a sângelui său conservat a descoperit prezența “unui virus strâns legat sau identic cu HIV, ceea ce înseamnă că el a murit din cauza complicațiilor cauzate de HIV / SIDA, cu mult mai devreme decât primele cazuri verificate oficial în SUA.

Deci, cum cineva atât de tânăr din a contractat infecția la o vârsta atât de fragedă și a murit atât de repede? Nimeni nu este sigur. Rayford le-a spus medicilor că era activ sexual, însă a negat că ar fi fost homosexual sau bisexual. Dosarul său medical nu indica faptul că ar fi primit vreodată o transfuzie de sânge. A recunoscut că a avut relații heterosexuale: “pacientul a declarat că a întreținut relații sexuale cu o fată de cartier”, se arată în raportul său medical.

În prezent, cazul lui Robert R. ridică mai multe întrebări decât răspunsuri. De la cine a dobândit virusul SIDA și cum? Și poate cel mai important, cum a ajuns virusul HIV pe continentul american și de unde provine? Oficial în 1984, virusul HIV a fost descoperit pentru prima oară și s-a răspândit rapid în comunitățile homosexuale din New York și Los Angeles.

Majoritatea cercetătorilor cred că HIV provine de undeva din Africa Centrală. Teoria este susținută de descoperirea, acum doi ani, a anticorpilor HIV într-o probă de sânge datând din 1959 în Kinshasa, capitala Zairului.

Originea pandemiei de SIDA a fost urmărită până în anii 1920, în ceea ce este acum Republica Democratică Congo, spun oamenii de știință. O echipă internațională de oameni de știință declară că o “furtună perfectă” a creșterii populației, a sexului și a căilor ferate a permis HIV să se răspândească.

sursa: http://originalpeople.org/robert-rayford/

sursa: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/some-of-the-strangest-unsolved-medical-mysteries-of-all-time/all/

sursa: http://www.bbc.com/news/health-29442642

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Pacientul zero și originea HIV/SIDA. Cazul neobișnuit al unui adolescent american care a decedat din cauza virusului cu cel puțin 10 ani înainte de apariția primelor cazuri oficiale înregistrate pe continentul american

  1. Ce sa ia daca acest virus nu exista? Urmariti documentarul “casa numerelor” acolo cercetatori expun punctul lor de vedere.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii