Noutăți

Omul este înlocuit de roboți!

  •  
  •  
  •  

De curând, în sud-estul Japoniei, în parcul tematic Huis Ten Bosch din Prefectura Nagasaki, s-a inaugurat un hotel în care omul este înlocuit cu un robot! De la portari, la recepționeri și cameriste, toți angajații hotelului sunt roboți.

robot_hotel_Nagasaki_1.sflb.ashx
Hotelul se numește HENN – NA HOTEL, în traducere ar fi Hotelul Bizar și face parte dintr-un întreg complex. Prima clădire s-a deschide la 17 iulie 2015, cu 72 camere, urmată de o altă clădire de 72 de camere ce se va deschide în 2016. O singură cameră va fi la un preț de aproximativ 40 de lire engleze (7.000 de yeni) pe noapte și o cameră dublă va costa în jurul valorii de 50 de lire engleze. Clienții hotelului au acces în camere folosind tehnologia recunoașterii faciale, în locul cheilor.

Henn-na_Hotel_10.sflb.ashx
Inițial, hotelul ar fi trebuit să funcționeze cu 10 membi ai personalului de roboți, dar Huis Ten Bosch președintele companiei Hideo Sawada, a declarat la o conferință de presă că: “În viitor, ne-ar plăcea să avem mai mult de 90 la sută din serviciile hoteliere operate de roboți.”

Compania Hideo Sawada, care conduce hotelul, a declarat pentru Associated Press că utilizarea roboților nu este un truc, doar un efort serios pentru a folosi tehnologia și de a îmbunătăți eficiența muncii ce va duce la economisirea costurilor forței de muncă.

Henn-na_Hotel_14.sflb.ashx
Huis Ten Bosch este un parc tematic în Nagasaki, Japonia, care recreează un oraș olandez, complet, cu copii la dimensiuni reale ale clădirilor olandeze, pentru a aduce experiența vieții din Olanda în Japonia.

Henn-na_Hotel_13.sflb.ashx

2A8CCFBF00000578-3163631-image-a-40_1437041484442

traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

sursa: seejapan.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii