Noutăți

Omul este înlocuit de roboți!

De curând, în sud-estul Japoniei, în parcul tematic Huis Ten Bosch din Prefectura Nagasaki, s-a inaugurat un hotel în care omul este înlocuit cu un robot! De la portari, la recepționeri și cameriste, toți angajații hotelului sunt roboți.

robot_hotel_Nagasaki_1.sflb.ashx
Hotelul se numește HENN – NA HOTEL, în traducere ar fi Hotelul Bizar și face parte dintr-un întreg complex. Prima clădire s-a deschide la 17 iulie 2015, cu 72 camere, urmată de o altă clădire de 72 de camere ce se va deschide în 2016. O singură cameră va fi la un preț de aproximativ 40 de lire engleze (7.000 de yeni) pe noapte și o cameră dublă va costa în jurul valorii de 50 de lire engleze. Clienții hotelului au acces în camere folosind tehnologia recunoașterii faciale, în locul cheilor.

Henn-na_Hotel_10.sflb.ashx
Inițial, hotelul ar fi trebuit să funcționeze cu 10 membi ai personalului de roboți, dar Huis Ten Bosch președintele companiei Hideo Sawada, a declarat la o conferință de presă că: “În viitor, ne-ar plăcea să avem mai mult de 90 la sută din serviciile hoteliere operate de roboți.”

Compania Hideo Sawada, care conduce hotelul, a declarat pentru Associated Press că utilizarea roboților nu este un truc, doar un efort serios pentru a folosi tehnologia și de a îmbunătăți eficiența muncii ce va duce la economisirea costurilor forței de muncă.

Henn-na_Hotel_14.sflb.ashx
Huis Ten Bosch este un parc tematic în Nagasaki, Japonia, care recreează un oraș olandez, complet, cu copii la dimensiuni reale ale clădirilor olandeze, pentru a aduce experiența vieții din Olanda în Japonia.

Henn-na_Hotel_13.sflb.ashx

2A8CCFBF00000578-3163631-image-a-40_1437041484442

traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

sursa: seejapan.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii