Cunoaste lumea

Noutăți

Aceasta este cea mai scumpă casă din lume. Cum arată luxoasa locuință pusă în vânzare și care este prețul său?

  •  
  •  
  •  

În sud-estul Franței (departamentul Alpes Maritimes), într-un peisaj fermecător, se află comuna Saint-Jean-Cap-Ferrat. Acolo, poate fi admirată cea mai scumpă casă din lume, care își așteaptă de ceva vreme noul proprietar.

Reședința i-a aparținut cândva lui Leopold (1835-1909) – cel de-al doilea rege al Belgiei. Proprietarul său actual a scos-o la vânzare pentru un preț cu multe zerouri: 350 de milioane de euro sau 410 milioane de dolari, după cum ne informează cei de la CNN. Este, conform acestei surse, cea mai scumpă casă dintre cele puse în vânzare pe plan mondial.

casa

Villa Les Cedres

Impresionanta locuință, ce dispune de nu mai puțin de 14 dormitoare și are o suprafață de peste 1670 metri pătrați, se numește Villa Les Cèdres și a fost construită în anul 1830. Terenul aferent casei are mai mult de 14 hectare, fiind situat în zona de țărm din comuna Saint-Jean-Cap-Ferrat. Cât privește aspectul interior și exterior, casa păstrează amprenta epocii în care a fost construită și adăpostește obiecte de artă de la începutul secolului XIX sau chiar mai vechi.

Printre cele mai impresionante camere din Villa Les Cèdres se numără biblioteca, ce adăpostește 3000 de volume, între care se remarcă un tratat de botanică scris în secolul XVII, ce a fost pus, de asemenea, în vânzare. Villa Les Cèdres conține tablouri și tapiserii de mare valoare și de o rară frumusețe.

sufragerie

biblioteca

sera

Casa a fost achiziționată de către monarhul belgian în anul 1904. Controversatul rege al Belgiei a cumpărat luxoasa locuință în ultima parte a vieții sale, dar a reușit să o extindă și să îi aducă îmbunătățiri, în privința aspectului. Sigiliul regal poate fi observat, și astăzi, pe unul dintre pereții sufrageriei. Ulterior, după ce regele Leopod al II-lea a trecut la cele veșnice, impresionanta locuință a intrat în proprietatea familiei Marnier-Lapostolle.

Noii proprietari au plantat, pe vastul teren aferent, o mulțime de cedri și de palmieri. Pe pământul ce aparține întinsului domeniu se află minunate livezi de pomi fructiferi și bătrâne plantații de măslini. Dacă Villa Les Cèdres își va găsi un proprietar care să achite imensul preț solicitat, de 350 de milioane de euro, va deveni cea mai scumpă locuință care a făcut obiectul unei tranzacții imobiliare, la nivel mondial.

exterior

casa 1

interior

casa, exterior

gradina

casa, Franta

Surse: www.dailymail.co.uk, cnn.com, wikipedia.org, thespaces.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii