Noutăți

Okapi (zebro-girafa) – ciudatul animal din pădurile ecuatoriale ale Africii

Okapi este un mamifer care trăiește în pădurile ecuatoriale din Africa, în special în pădurea Ituri, situată în nord-estul Republicii Democratice Congo. Datorită membrelor sale vărgate, s-a crezut că okapi sunt înrudite cu zebrele însă aceste animale au mai multe în comun cu girafele, deși au o înălțime de 3 ori mai mică decât acestea. Și okapi și girafa fac parte din familia Giraffidae, caracteristicile craniului şi alte trăsături morfologice dovedind înrudirea acestor specii. Ambele specii au limbi foarte lungi (aproximativ 35cm), flexibile, pe care le folosesc pentru a culege frunze și muguri de copaci.

okapi5

Okapi au spatele roșu-închis, cu dungi albe orizontale pe partea din față și din spate a picioarelor. Aceste marcaje ajută puii să-și urmeze mamele prin pădurea tropicală densă. Au 1.9 – 2.5 m în lungime iar greutatea lor variază între 200–350 kg. Okapi sunt animale diurne, solitare, care se întâlnesc numai pentru reproducere. Exemplarele de sex masculin au niște coarne scurte, numite ossicones, acoperite cu piele. Prădătorul lor natural este leopardul.

okapi3 okapi2

Astăzi, mai trăiesc între 10,000-35,000 de exemplare în sălbăticie, numărul lor scăzând sistematic din cauza distrugerii habitatului natural.

okapi1

sursa: http://wwf.panda.org/what_we_do/where_we_work/congo_basin_forests/the_area/wildlife/mammals/okapi/

sursa :http://www.rainforest-alliance.org/kids/species-profiles/okapi

sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Okapi


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii