Cunoaste lumea

Noutăți

Povestea omului care retrăiește aceeași zi, la infinit. Nu este ficțiune, ci drama unui bărbat din Anglia

  •  
  •  
  •  

Un britanic se trezeşte în fiecare zi crezând că este ziua de 14 martie 2005, se află în Germania şi trebuie să meargă la stomatolog pentru o extracție. Bărbatul, a cărei identitate nu a fost făcută publică, tocmai pentru a fi protejat de mass-media, este monitorizat de cercetătorii de la Universitatea din Leicester, care se declară neputincioși, neavând vreo soluție pentru pierderile de noțiune a timpului.

Nu am văzut aşa ceva până acum în clinicile noastre  şi nu ştiu cum să punem problema., a declarat psihologul Gerald Burgess citat de Science Alert.

Doctorii nu își pot explica cum bărbatul are aceste pierderi de memorie, nereușind să păstreze vreo amintire mai mult de 90 de minute, deși nu are nicio urmă de leziune la nivelul creierului. Pur și simplu, creierul este blocat la acea dată. Problemele au început fix în data de 14 martie 2005, când doctorii stomatologi i-au făcut o anestezie locală necesară extracției dentare.

groundhog-day-driving

În 1993, a apărut un film artistic pe acest subiect, numit: Ziua Cărtiței. Povestea filmului îl are în centru pe Phil Connors, meteorolog de serviciu, ce este trimis să relateze de pe teren, dintr-un cătun obscur aflat în centrul atenţiei o dată pe an, de „Ziua Cârtiţei”. Pentru că a făcut acelaşi lucru în ultimii patru ani, Phil nu face niciun efort să-şi mascheze nemulţumirea. Rutina anilor trecuţi se repetă până în zorii zilei următoare când, după un somn liniştit, eroul nostru se trezeşte şi constată că ziua precedentă se repetă.

 

sursa: http://www.sciencealert.com/a-real-life-groundhog-day-uk-man-relives-the-same-day-over-and-over

sursa: http://www.cinemagia.ro/filme/groundhog-day-ziua-cartitei-575/

sursa foto: http://www.deviantart.com/art/Time-174763345


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii