Noutăți

Oamenii de știință au descoperit ce se întâmplă cu adevărat sub piele, când aveți eczeme

  •  
  •  
  •  

Eczema este o afecțiune comună a pielii care afectează până la 20% dintre copii și 3% dintre adulții din întreaga lume. În timp ce în prezent există doar creme și loțiuni care nu fac altceva decât să amelioreze simptomele cronice ale eczemei, încă nu s-a găsit un remediu care să o poată elimina de tot. Acum, oamenii de știință au identificat faptul că eczema este asociată cu o lipsă genetică de filaggrină (proteină de agregare a filamentului) în piele. Această proteină ajută la modelarea celulelor individuale ale pielii și oferă o protecție a pielii împotriva bacteriei.

Dacă o persoană are o mutație genetică care împiedică aprovizionarea adecvată cu filaggrină, aceasta poate dezvolta afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema sau ihtioza vulgară.

“Am arătat pentru prima dată că lipsa proteinii filaggrină este suficientă pentru declanșarea eczemelor”, spune cercetătorul principal Nick Reynolds de la Universitatea Newcastle.

Acest tip de cercetare le va permite oamenilor de știință să dezvolte tratamente care să vizeze cauza principala a bolii, nu dpar să amelioreze simptomele sale. Astăzi, în funcție de stadiul bolii, singurele medicamente împotriva eczemei sunt unguente cu corticoizi sau în cazul suprainfecțiilor bacteriene alifii cu antibiotice. În cazurile grave se face un tratament general pentru reechilibrarea metabolismului. Pentru prevenție se caută evitarea alergenilor (factorilor iritativi) care au declanșat eczema.

Forma cronică a bolii apare în cazul iritațiilor repetate, care nu permit vindecarea și determină cronicizarea acesteia.

sursa: sciencealert.com/

treaducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii