Cunoaste lumea

Noutăți

Spirulina, sau suplimentul de care avem nevoie pentru o dietă perfectă

  •  
  •  
  •  

„Institutul Max Plank a descoperit că 50% din proteine sunt distruse la prepararea alimentelor, de aceea sursele de proteină din plante, așa-numite super-alimente vor fi alimente cheie ale viitorului.” notează Sânziana Busuioc în suntsanatos.ro.

Suplimentele alimentare, sursele de proteine sunt cele menite să completeze aceste proteine pierdute la prepararea mâncării. In Mexico City de exemplu, Spirulina a fost consumată ca sursă primară de proteine, de peste 5.000 mii de ani, fapt ce ne îndeamnă să credem că a dat rezultate bune!
 Planta acvatică (alga) din care provine spirulina se numește Arthrospira și este cultivată în toată lumea. Produsul final poate fi găsit în formă de pudră, fulgi, sau pastile.

spirulina
Sursele de proteina din plante sunt vitale, deoarece, din ele, se pot primi toate proteinele de care organisuml uman are nevoie, pentru că nu sunt afectate de căldură și sunt complet absorbabile. Pot fi lichefiate cu ușurință. Continuând cu exemplul spirulinei, aceasta se poate pune în apă și se lichefiază singură. Odată băută, intră direct în celule. „Aceste super-alimente pot să confere proprietăți excepționale sănătații și stării de dispoziție.” (Sânziana Busuioc, suntsanatos.ro)
Spirulina ajută și la arderea grăsimilor, mai ales dacă dieta cu spirulină este acompaniată și de exrcițiu fizic, notează site-ul wellnessmama.com, care recomandă două lingurițe de spirulină pe zi pentru reglarea metabolismului și obținerea efectelor pozitive date de această plantă străveche.

spirulina
Se pare că nu numai spirulina este o sursă excelentă de proteine. Boabele de cacao au cel mai mare conținut de minerale din lume. Sunt o bună sursă de magneziu, crom și mangan. Au conținut mare de zinc și cupru, toți fiind factori de care este nevoie pentru un metabolism sănătos. Aceleași boabe de cacao conțin și vitamina C, DAR … consumate sub formă de ciocolată, își pierd aceste prorietăți!
Acestea sunt doar mici exemple pentru a ne reorienta asupra alimentelor pe care le consumăm și pe care trebuie să învățăm cum să le consumăm. Dieta zilnică a omului are nevoie de multe plante și legume în forma lor naturală! Suplimentele de vitamine nu sunt întocmai rețeta ideală în a completa deficitul creat printr-o alimentație incorectă! Dacă timp de o săptămână nu am mâncat nici o legumă, nu înseamnă că săptămâna următoare trebuie să mâncăm dublu pentru a recupera! Dieta controlată, creând un echilibru în alimentația zilnică, duce la o viață mai dinamică și categoric mai pozitivă în gânduri, reușind să combatem stresul, acest inamic al secolului în care trăim.
spirulina_523adaca88efd_w1500
reportaj de Madalina Corina Diaconu

surse: suntsanatos.ro, wellnessmama.com, wikipedia

Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii