Noutăți

Oameni cu puteri miraculoase (II) Dean Karnazes a alergat 50 de maratoane în 50 de zile consecutive

Dean NU este un alergător obișnuit de maraton profesionist. Deține mai multe recorduri și este autorul volumului Ultramarathon Man. Cea mai cunoscută performanță a sa este finalizarea a 50 de maratoane, în 50 de state, în 50 de zile consecutive, fără a lua pauză pentru a se odihni. Acest record l-a obținut în 2006 începând cu maratonul “Lewis și Clark” din St Louis la 17 septembrie 2006, și finalizând cu New York City Marathon la 5 noiembrie 2006.

Dean Karnazes, din SUA, s-a născut pe 23 august 1962, în Inglewood, Los Angeles County, California, într-o familie de origine greacă. A avut doi frați, fratele Kraig și o soră, Pary, care a murit într-un accident de automobil, la vârsta de 18 ani.

Dean+Karnazes+Running+1
Un alt record l-a realizat când a alergat timp de 3 zile consecutive, fără oprire sau pauză de dormit, acoperind 350 de mile!!!

Karnazes a participat și a obținut recorduri notabile și la înot.

S-a ajuns la concluzia că acest „cadou” fiziologic unic, pe care știința nu îl poate explica, îl poate ajuta pe Dean să alerge continuu, cu o viteză de 7-10 mile pe oră, pe termen nelimitat, atât timp cât se hidratează și se hrănește. După cum puteți vedea în imagini, deși aleargă distanțe enorme, nu este genul de maratonist cu constituția “piele și os”, ci cu una robustă.

În 1995, a fondat Energy Well Natural Foods în San Francisco și este și în prezent președintele companiei, care între timp și-a schimbat numele în Good Health Natural Foods.

În 2011, a deschis un magazin de înghețată din iaurt (frozen yogurt) în San Anselmo, California numit UTop It.

Karnazes este, de asemenea, un editorialist pentru numeroase reviste dedicate sănătății bărbaților.

book-umm

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: Time Magazine, The Guardian, wikipedia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii