Noutăți

O companie din Suedia promovează implantarea de cipuri sub piele, iar mulți suedezi aprobă acest lucru. Câți și-au făcut deja implantul?

Dacă unii dintre noi n-ar accepta implantarea unui cip sub piele nici în ruptul capului, alții n-au nevoie de prea multe îndemnuri și argumente pentru a se lăsa înduplecați și a-și da acordul pentru a le fi aplicată această procedură, atât de controversată în plan etic și religios. Iată ce relatează ActiveNews:

„Cipul implantat sub piele nu mai este chiar un vis sau o obsesie a conspiraționiștilor. În urmă cu doi ani, când a apărut informația, totul părea că va fi un experiment nereușit. Situația s-a schimbat acum. Epicenter este un spațiu de lucru din Stockholm, unde atât angajații, cât și alte persoane care ajung acolo caută să-și implanteze un astfel de microcip.

Microcipul nu este mai mare decât un bob de orez și poate fi folosit pentru mai multe lucruri. Cu ajutorul microcipului instalat sub piele, angajații pot deschide uși, așa cum ar face cu o cheie sau cu un card de acces. De asemenea, pot să folosească imprimantele din incinta spațiului de lucru și pot chiar să folosească implantul pe post de card de credit, astfel încât să-și cumpere diverse de la cantină.

Epicenter este o companie care găzduiește sediile a mai mult de 100 de companii, care au mai mult de 2.000 de angajați. Compania a implantat cipuri experimental din ianuarie 2015. Totuși, angajații pot alege să primească un card cu cip, în caz că refuză implantarea. Acum, aproximativ 150 de lucrători au deja cipuri implantate în mână.”

Argumentele anti-cip inspirate din scrierile religioase creștine nu pot fi acceptate de către un ateu, format într-un mediu refractar la creștinism. Totuși, cei care acceptă, cu seninătate, să li se implanteze cipuri ar putea să-și folosească măcar rațiunea din dotare, pentru a-și pune întrebări și a conștientiza riscurile pe care le implică un asemenea dispozitiv purtat 24 de ore din 24, ce ar putea fi folosit, lejer, pentru o monitorizare discretă a individului. Și nu numai.

Trăim vremuri (tot mai) complicate!

P.S. Chiar dacă suntem credincioși sau nu, acest citat din Apocalipsa este în acest moment cât se poate de profetic (capitolul 13):

16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: Active News


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on O companie din Suedia promovează implantarea de cipuri sub piele, iar mulți suedezi aprobă acest lucru. Câți și-au făcut deja implantul?

  1. Stire din ianuarie 2015, BBC. http://www.bbc.com/news/technology-31042477

    • Tomi Tohaneanu // 6 aprilie 2017 at 13:25 // Răspunde

      Cititi stirea cu atentie: ”În urmă cu doi ani, când a apărut informația, totul părea că va fi un experiment nereușit. Situația s-a schimbat acum…”

  2. O data făcut implantul,in viața
    asta ești fuori dal tuo controllo.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii