Noutăți

O aeronavă Boeing 727 retrasă din uz a fost transformată într-o… „casă” amplasată în mijloc de pădure!

Bruce Campbell este un inginer extrem de inventiv, care, după ce s-a pensionat, și-a putut pune vechile și năstrușnicele idei în practică, având suficient timp la dispoziție. El a cumpărat (pe bani grei) un avion Boeing 727 scos din uz și l-a preschimbat într-o locuință neobișnuită, dar destul de încăpătoare, pe care vrea, acum, s-o înzestreze cu toate facilitățile unui apratament modern. Unde mai pui că este o locuință extrem de solidă?! Este o „locuință” ce a fost concepută să suporte solicitări și forțe colosale ori să ofere protecție în condițiile meteo dure de la altitudini de mii de metri.

2

Impunătoarea aeronavă cu trei motoare, care odinioară putea brăzda văzduhul cu 1000 km/h, se odihnește acum în liniștea unui teren împădurit din Portland, Oregon. Inginerul locuiește în avion cam șase luni în fiecare an, timp în care lucrează de zor la transformarea sa în casa mult visată.

Ingenios, nu-i așa?

h

3

g

d

e

u

b

f

56

7

6

5

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.boredpanda.com, www.citylab.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on O aeronavă Boeing 727 retrasă din uz a fost transformată într-o… „casă” amplasată în mijloc de pădure!

  1. Vasile Romanul // 22 aprilie 2017 at 16:52 // Răspunde

    Idea nu este rea deloc dar avionul fara aripi si coada si ceva mai stabil si pus pe un postament mai solid nu paleti de lemn ar fi fost mai usor si serios pentru a locui in padure si mai ales cind bate vintul sigur se misca avionul datorita aripilor si a cozii inalte. Avionul in sine tubular la forma este superba idea de o casa insa neizolat pe interior este putin cam frig iarna in el. Forma cilindrica este buna, proprietarul aici foloseste numai 50% din volumul avionului. Cred ca cu 5-6 containere sau 10 sa zice de 12 m adica 40’zoll ari fost mai jeftin. Un container nou ajunge la 4000 Euro si 10 cu o reducere de 10-15 % ar fi fost cam 30-35 de mii cu transport cu tot, deci cu un postament de beton si subsol dedesubt si pamint ar ajunge la 70 de mii de euro, acum depinde de tara si preturile la pamint: Luind in consideratie milioanele de pasageri ce au urcat in avion si microbii din interior, as spune caci a fost o idee proasta. Avionul sa i transporti oriunde pe glob este costisitor caci avionul este considerat marfa speciala, iar un container gol este simplu container deci avem diferente mari. Pe proprietar numai avionul l-a costat peste 200 de mii de euro sau dolari si restul nu mai comentez. Ceva nou in sine OK dar nu un avion folosit cu miliarde de microbi care nimeni nu trecut la dezinfectarea suprafetii de locuit. In rest de unul singur merge, dar cu mai multi membri de familie nu este o solutie. Credeti-ma caci containerele sint solutiile viitorului. Module simple si practice fixate la palaca de beton sau bordura cu fixari de otel si acoperite apoi, izolat in interior, instalatia electrica si apa si citeva sobe de metal cu granit si asta este solutia simpla si sigura 100% la cutremure si alte cataclisme. Apoi iti sint lasate toate ideile libere la design exterior si modificare cum doresti, in timp ce la un avion nu ai multe posibilitati.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii