Noutăți

Nucile pot contribui la îmbunătățirea florei intestinale

  •  
  •  
  •  

Cercetările recente efectuate de cei de la LSU Health New Orleans School of Medicine, au pus în evidență faptul că nucile schimbă componenţa bacteriilor din intestin, ceea ce sugerează un nou mod în care aceste fructe pot contribui la o mai buna sănătate.

Acestea nu par a fi numite degeaba super-alimentare, sunt extrem de bogate în acid gras omega-3, acid alfa-linoleic și fibre și conțin una din cele mai mari concentrații de antioxidanți. Iar mai nou am descoperit faptul că pot aduce schimbări benefice și microbiotei intestinale. Consumul nucilor duce la o creștere semnificativă a bacteriilor din clasa Lactobacillus, foarte benefice, asociate în mod obişnuit cu probioticele. Sanatatea intestinului este o zonă de cercetare în curs de dezvoltare, iar studiile constată că o diversitate bacteriană mai mare poate fi asociată cu o sănătate mult mai bună a întregului organism“, observă Dr. Byerley.

Probioticele sunt substanţe dietetice care promovează în mod selectiv numărul şi activitatea bacteriilor benefice. Cercetătorii au ajuns la concluzia că remodelarea comunităţii microbiene a intestinului, prin adaugarea de nuci la dietă, sugerează un nou mecanism fiziologic pentru îmbunătăţirea sănătăţii.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170728100832.htm

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii