Noutăți

Niponii au construit un ROBOT SUB FORMĂ DE ȘARPE, menit să caute victimele dezastrelor! Cum acționează? VIDEO

Șarpele robot proiectat de către japonezi și testat recent are o lungime de opt metri și a fost proiectat în vederea eficientizării operațiunilor efectuate de către echipele de intervenție în caz de dezastre. Neobișnuitul robot este capabil să escaladeze obstacole și să pătrundă prin spații foarte înguste, pentru a ajunge până la oamenii blocați în urma unor evenimente naturale distructive, cum ar fi seismele.

Inedita mașinărie reprezintă primul robot sub formă de șarpe din lume, ce este destinat să acționeze în operațiunile de salvare și căutare a victimelor dezastrelor. Dispozitivul a fost conceput pentru a interveni în situații de criză și a asista echipele de salvare din Japonia și întreaga lume.

c

Mașinăria, caracterizată de o deosebită suplețe și rezistență, va fi un suport neprețuit în cursul operațiunilor de căutare și salvare a victimelor. Cei care au creat-o susțin că va putea pătrunde în clădirile prăbușite și va ajuta la găsirea răniților sau a persoanelor blocate între dărâmături, cu ajutorul camerei de luat vederi amplasată în zona anterioară. Șarpele robot ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru a verifica dacă o construcție mai este sau nu sigură.

Robotul va fi pe deplin operațional în următorii trei ani. Șarpele salvator nu cântărește decât 3 kilograme și este capabil să se deplaseze cu o viteză de 10 centimetri pe secundă. Unul dintre creatorii robotului, prof. Satoshi Tadokoro, care activează la Universitatea Tohoku (Sendai), susține că acesta are capacitatea de a ajunge în locuri cu totul inaccesibile pentru un om, cum ar fi structurile grav afectate de către cutremure, care se pot prăbuși în orice clipă. Profesorul Satoshi Tadokoro și colegii săi au fost motivați, în construirea robotului lor, de către eforturile supraomenești depuse de către brigăzile de salvatori, în dezastrele naturale cumplite ce au lovit Japonia în ultimele decenii.

Robotul a fost deja testat în zona ultimului mare dezastru din Japonia, mai precis în perimetrul centralei de la Fukushima, unde s-a produs explozia din 2011. Testarea a arătat capacitățile, dar și unele limite ale robotului, astfel că în prezent se lucrează, în baza datelor obținute prin testare, la îmbunătățirea capacităților sale.

b

 

 

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii