Noutăți

NIASCHARIAN – Un film extraordinar în care savanții străini confirmă prima scriere din lume – cea de la Tărtăria. Trebuie să îl vezi!

 •  
 •  
 •  

Ce poate fi mai plăcut decât să vezi nume mari ale arheologiei și istoriei internaționale spunând că prima scriere din lume este cea de la Tărtăria și că cea mai veche civilizație este cea care s-a format la noi, de-a lungul Dunării?

Ei bine, regizorul Leonardo Tonitza a reușit un lucru extraordinar: să filmeze artefacte senzaționale cum ar fi Amuletele de la Tărtăria, Tăblițele din plumb din Tezaurul de la Sinaia, Codexul Rohonczi, Biblia lui Wulfilla, Gresia de la Cosăuți și multe altele și, în același timp, să obțină interviuri de excepție de la  importanți cercetători străini și români în legătură cu cea mai veche scriere și cea mai veche civilizație din lume.

Potrivit regizorului, primul documentar al trilogiei ‘”Niascharian”, cel pe care îl puteți viziona mai jos, este un film dedicat celei mai vechi scrieri din lume și continuității sale ca și scriere sacră pe parcursul a cca. 8 milenii, în teritoriul actual al României.

Cu speranța că acest film va fi pentru toți românii o sursă de revelații, iar pentru detractorii istoriei noastre o palmă zdravănă peste ceafă, vă invit să vă petreceți o oră și 17 minute alături de oameni care au lucruri importante să vă împărtășească.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on NIASCHARIAN – Un film extraordinar în care savanții străini confirmă prima scriere din lume – cea de la Tărtăria. Trebuie să îl vezi!

 1. Foarte Important Documentarul. Multumim

  “Profesorul universitar Alexandru Suceveanu, şeful Comisiei Naţionale de Arheologie (CNA), şi-a dat demisia şi a explicat motivele printr-o scrisoare deschisă către ministrul culturii, Kelemen Hunor. “Ministerul pe care îl conduceţi a devenit un adevărat GROPAR al arheologiei româneşti, nu doresc să devin un părtaş la această situaţie care îmi justifică decizia mai sus-menţionată”” 19/08/2011 la ora 00:00 De: Ziarul Ring,

 2. O mica corectie ,tablitele dela Sinaia au fost din AUR , pe care le-a topit Karol al 2 lea , cele de Pb (plumb) sint copii .Sa se stie !

 3. La min 15:00 Arhe-Ologul ii numeste “VITE” pe stramosii nostrii! “Preotul sa se ingrijeasca de aceasta TURMA de VITE” L-am banuit eu turco-mongol – dar acuma si-a dat arama pe fata!-doar hibrizii ne considera “VITE” de tras la jug (vite de subjugat)

 4. https://www.facebook.com/adrianmarius.radu1/posts/2006146052748721?notif_id=1512387201817767&notif_t=like
  Despre Tablițele de la Sinaia se spun multe, pro și contra. Dar majoritatea e de acord că: sunt scrise în limba dacă cu caractere grecești și scrisul e de la dreapta la stânga.
  Băi, ejti nebun?! Populațiile semitice au preluat alfabetul ugarit, din care a derivat și alfabetul fenician și scriu de la dreapta la stânga. Dar dacă e vorba de un alfabet mult mai vechi, pelasg,anterior celui ugarit, iar dacii scriau de la stânga la dreapta?!
  Eiii, în cazul ăsta ar fi niște negative, nu? Pentru? Pentru niște plăcute din ceară de albine, ca la Roșia Montană, care să circule prin TOT regatul get! Tăblițele de la Sinaia ar fi, de fapt, plăci tipografice, o tipografie antică!
  Sus am pus prima tăbliță pe care am întors-o cu 180 grade (în oglindă) iar următoarea e imaginea reală. Verificați alfabetul ugarit, fenician și mai ales cel etrusc și vedeți că literele sunt în oglindă față de cele grecești!
  P.S. În text apare “Z”, yod, iota care-i “i”-ul moale din diftongi. În greacă are forma “I”. Iar în cazul ăsta “M” ar fi “Ș”.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii