Noutăți

“Niascharian – Să renaștem, cea mai veche scriere din lume” – un film de excepție – astăzi, pe B1 Tv, de la ora 21:00

 •  
 •  
 •  

B1 difuzează sâmbătă de la ora 21.00, în preajma Zilei Naționale a României, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii “360 de grade”, documentarul “Niascharian – Să renaștem, cea mai veche scriere din lume“.

Filmul “Niascharian-Sa renastem” este, prin abordarea stiintifica a subiectului si prestigiul profesional al consilierilor, un document autentic care leaga circa 8000 de ani de istorie pe teritoriul Romaniei, potrivit unui comunicat al B1 TV.

Aceasta lunga perioada de timp este abordata prin prisma scrierii sacre, o scriere care apare si se dezvolta inca din neolitic pana in jurul veacului al XV-lea e.n. cand documentele dispar sau inca nu au fost descoperite. Artefactele in jurul carora se desfasoara documentarul sunt piese aflate la prima filmare si prima prezentare in public: Amuletele de la Tartaria, Gresia de la Cosauti, Placutele de plumb de la Sinaia, Biblia lui Wulfilla, Codex Rochonzi sunt doar o parte din dovezile incontestabile prin lungile perioade de cercetare ce le-au fost alocate.

Pentru a se apropia de adevar, echipa de filmare a cautat istoria necunoscuta a romanilor in Italia, Macedonia, Bulgaria, Moldova, Ungaria, Suedia, SUA si Romania, a deschis tezaure inestimabile din muzee ori colectii particulare si a strans informatii care leaga si dovedesc o istorie logica a societatii care a dat cea mai veche scriere din lume, o scriere sacra si a continuitatii acesteia pentru aproape 8 milenii.

Documentarul este realizat de regizorul si scenaristului Leonardo Tonitza.

Sursa prezentare: B1 Tv


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on “Niascharian – Să renaștem, cea mai veche scriere din lume” – un film de excepție – astăzi, pe B1 Tv, de la ora 21:00

 1. Buna ziua, Bunu Diu(s)*

  Aveti aici 7 pastile de mandrie nationala (a se studia cu atentie toate 7, in rezolutie 1080p de youtube, si imaginea clipului marita cat ecranul monitorului, altfel nu se vad detaliile) plus extra’s:

  Noi, Arianii-daci, Partea 1, in 720p HD: https://vimeo.com/108285990

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 2-a, in 1080p Full-HD:
  http://youtu.be/GO-GGdZvkrw

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 3-a, in 1080p Full-HD:
  http://youtu.be/7PGiNiV3aNw

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 4-a, in 720p: https://vimeo.com/138688244
  (sau in varianta veche, dar in 1080p HD:https://www.youtube.com/watch?v=GujO1CGNB0c)

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 5-a (prima jumatate), in 720p HD:
  https://vimeo.com/137356811

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 5-a (a doua jumatate) in 1080p FullHD:
  https://youtu.be/7PunD_-dPHs

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 5-a (Epilogue) in 1080p FullHD:
  https://youtu.be/TEt5EhsvxPc
  Sau cu extra updates(mai ales la urma dar nu numai..) pe Vimeo, dar acolo in 720p: https://vimeo.com/137972071

  Pe youtube (la Vimeo nu e nevoie) seteaza rezolutia la 1080p pe youtube de la rotita de sub clip-uri, dreapta(apare cand stai cu mausul/sageata pe film).
  Episoade urmatoare vor urma in viitor.

  Apoi daca vrei, ne-ati putea ajuta si voi la trezirea natiunii, cu redistribuirea filmelor, masal mai departe, caci o natiune trezita poate schimba minciunile din cartile de scoala masonice, cu ADEVARUL ISTORIC, dupa care ALTFEL ne va privi/trata planeta, si astfel ne vom putea recapata istoria si identitatea nationala si planetara pe care am avut-o candva, inca de la facerea lumii.

  PS: Important e de redistribuit tot mesajul asta (cu COPY si PASTE) si la profesori si invatatori, sa isi invete copii la scoli, caci dictatul evreo-masonic venit de la Bruxelles in 2007 a interzis mentionarea in manualele noastre scolare orice istorie inainte de 106 AD, (cand criminalul Traian a distrus Dacia) masonii din Bruxelles pretinzand ca “inainte de 106 A.D. dacii nu au existat deci nu am avut atunci istorie, istoria noastra in 106 A.D. a inceput” 😉 (deci Traian in 105 si 106 A.D. s-a luptat aici cu aerul 😉 (ca si in anii precedenti) si a cucerit o tara care atunci “nu exista” 😉 )

  Consideram ca FIECARE ROMAN E DATOR SA AJUTE LA SALVAREA NEAMULUI PRIN DEZVALUIREA ADEVARULUI ISTORIC cel putin.
  Consideram ca FIECARE ROMAN E DATOR SA AJUTE LA SALVAREA NEAMULUI PRIN DEZVALUIREA ADEVARULUI ISTORIC cel putin.

  RESTUL documentarelor sunt pe youtube, la acelasi nickname ca si seria cu arianii.

  ENCICLOPEDIA DACICA (acum doar 4 albume facute –dintre care albumele 3 si 4 neterminate– + albumul extra: “Album Anexa la ENCICLOPEDIA DACICA. Dacii antici, Zeii primordiali ai lumii”) e postata aici la profilul meu, pe facebook.
  Toate albumele si mai ales postarile/pozele din ele, au documentatia impartita intre comentariile lor(pozelor).
  Fara sa cititi documentatia, degeaba va uitati la poze si “le dati Like” .
  NU COLECTIONAM LIKE-URI.

  Colectionam ADEVARATI PATRIOTI care vor sa schimbe tara in bine studiind adevarata istorie a noastra si redistribuind-o(Enciclopedia, documentare, informatii etc.) apoi masal la prieteni si pe grupuri, cu rugamintea acolo sa o redistribuie ceilalti tot asa mai departe, insotita de aceeasi rugaminte.

  Cand toti vom stii adevarul si vom gandi la fel pentru tara si popor, vom schimba tara INTR-O CLIPA(!), in bine.
  A sta si a nu face nimic pentru tara, inseamna moartea tarii si a poporului nostru, si a ta odata cu ea avand in vedere ca SI TU FACI PARTE DIN ACEST POPOR.
  Daca nu e asa, mesajul asta NU e pentru tine.

  https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=312831525573818&id=219945674862404

  *Salutare veche a dacilor.
  (“Diu” = Divin/Zeu/Zeiesc, varianta grecizata: “Dius/Dios/Dyaus”)

  ALARMA!
  http://www.activenews.ro/prima-pagina/Semnal-de-alarma-din-partea-istoricilor-se-acrediteaza-ideea-ca-romanii-nu-pot-sa-se-conduca-pe-ei-insisi-ca-doar-dusi-de-mana-ca-ORBETII-putem-ajunge-la-liman-93335

  http://www.cunoastelumea.ro/dorel-visan-avem-nevoie-de-daci-exista-un-curent-antiromanesc-bine-organizat-din-afara-tarii/

 2. EXCEPŢIONAL !
  De ani buni aştept un documentar ca şi acesta !
  Mii de mulţmiri producătorilor şi realizatorilor !!!
  Vizionează şi dă repede cât mai departe !
  Apropos, trimite-ţi un link şi mirobolanţilor demitizatori Boia & Gang ! Pt. infama contribuţie la otrăvirea rădăcinilor şi spălarea creierelor româneşti, „demitizatorii” merită cu vârf şi îndesat măcar nişte insomnii severe, de care, cu toată indolenţa/insolenţa lor nu vor scăpa vizionând documentarul !

 3. in sfarsit ne trezim, si suntem multi chiar daca nu ne afisam (inca)

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii