Noutăți

Neobișnuitele opere de artă create din oase de pește (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

În ultimele două decenii, artistul chinez Lin Hanbing a creat opere de artă extrem de interesante, realizate exclusiv din oase de pește aruncate. Este pasionat nu numai de procesul său creativ, ci și de sensibilizarea cu privire la problemele sociale și de mediu prin munca sa. Lin, în vârstă de 53 de ani, se întâmplă să fie singurul “artist de pește” din China și unul dintre puținii din lume. După absolvirea unei universități de arte în 1989, a început să experimenteze utilizarea oaselor de pește, inspirându-se din caligrafia chineză. “Când eram tânăr, am simțit că oasele de pește erau foarte frumoase și mi-au dat multă inspirație. Sunt similare cu caligrafia antică chineză, sunt primitive și elegante”.

Nimeni nu auzise despre creații artistice din oase de pește când Lin a început să lucreze cu acestea. Pentru un timp a trebuit să trăiască cu bani împrumutați de la prieteni și rude, dar nu a încetat niciodată să creadă că inovația le va oferi oamenilor un “fel de plăcere vizuală nouă”. A avut dreptate: astăzi munca lui atrage mii de admiratori la galeria de artă orientală din Xiamen. Galeria afișează aproximativ 100 de lucrări realizate din oase de peșțe din colecția sa de peste 1.000 de lucrări.

fish-bone-painting11-600x393 fish-bone-painting9-600x370 fish-bone-painting7-600x312 fish-bone-painting5-600x283 fish-bone-painting2-600x422 fish-bone-painting-600x567 fish-bone-painting10-600x400 fish-bone-painting8-600x401

sursa: http://www.odditycentral.com/art/fish-bone-painting-the-unique-art-of-han-bin-lin.html

traducere si adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii