Noutăți

NASA vrea să vândă Stația Spațială Internațională unei entități private

O companie foarte norocoasă și puternică financiar ar putea pune mână pe cea mai importantă proprietate a omului din afara Terrei – Stația Spațială Internațională va fi scoasă la vânzare în următorul deceniu, cel puțin asta susține Bill Hill, membru al NASA, responsabil pentru explorarea sistemelor de dezvoltare ale agenției.

“În cele din urmă, dorința noastră este de a preda stația spatială pentru a fi folosită de o entitate comercială, astfel încât să se poată continua misiunea de cercetare în orbită joasă. Misiunea noastră principală fiind călătoria spre Marte”, a declarat Hill.

Decizia nu este chiar surprinzătoare, mai ales că autoritățile americane au stabilit ca stația să rămână pe orbită pe bani guvernamentali până în 2024, după acest an, agenția fiind nevoită să găsească alte surse de finanțare pentru continuarea proiectului. Companiile Boeing și SpaceX par a fi cele mai dornice de preluarea misiuni, mai ales că ambele companii au în plan dezvoltarea unor stații similare private.

sursa: digitaltrends.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on NASA vrea să vândă Stația Spațială Internațională unei entități private

  1. Statia internationala e proprietatea NASA?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii