Noutăți

Muntele Leului, dealul conic construit pe locul bătăliei de la Waterloo ( galerie foto)

Bătălia de la Waterloo a avut loc la data de 18 iunie 1815, în apropierea localității Waterloo, Belgia de astăzi, și a opus armata franceză condusă de împăratul Napoleon și cea a unei coaliții europene aflate sub comanda ducelui de Wellington și a feldmareșalului von Blücher. Bătălia s-a încheiat cu victoria decisivă a aliaților, victorie ce pecetluiește practic sfârșitul Imperiului Napoleonian. A fost una dintre cele mai sângeroase bătălii din acele vremuri, nu mai puțin de 200.000 de soldați luând parte la acțiune. Dintre aceștia circa 65.000 și-au pierdut viața.

Cea mai mare parte a câmpurilor pe care s-a dus bătălia sunt astăzi terenuri agricole, însă, în mijlocul acestora, pe dealul waterloo, numit și Muntele Leului, tronează un frumos leu care îl simbolizează pe împăratul Napoleon. Statuia este construită pentru a reda spiritul de cuceritor al împăratului, cel care a băgat spaima în ceilalți conducători ai statelor europene vreme de 15 ani. Treptele care duc spre vârful colinei par a urca spre infinit. Dealul conic are o înălțime de 43 de metri, iar statuia măsoară 4,5 m în lungime și în înălțime. Colina a fost construită la ordinul regelui William I al Țărilor de Jos, iar pentru ridicarea acesteia au fost nevoie circa 400.000 de metri cubi de pământ. Construcția monumentului colosal a început în 1822 și a fost finalizat trei ani mai târziu.

lions-mound-waterloo-23[2] lions-mound-waterloo-6[6] lions-mound-waterloo-9[6] lions-mound-waterloo-3[2] lions-mound-waterloo-11[6] lions-mound-waterloo-4[2] lions-mound-waterloo-14[6] lions-mound-waterloo-7[2] lions-mound-waterloo-8[2] lions-mound-waterloo-15[2]

sursa: European Traveller via Twisted Sifter

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii