Noutăți

Mormintele uriașilor și războinicii de piatră din Sardinia

Multe dintre civilizațiile care au trăit pe Pământ de-a lungul mileniilor au dispărut inexplicabil sau au căzut în uitare. O astfel de civilizație a trăit cândva pe insula Sardinia, din Marea Mediterană. Acești oameni, despre care se știu foarte puține lucruri, au lăsat în urmă niște structuri și monumente misterioase, a căror semnificație nu a fost încă pe deplin lămurită.

Începând cu secolul al XVIII-lea î.e.n., insula Sardinia a fost locuită de civilizația nuragică (sau civilizația Nuraghi). Această cultură enigmatică a înflorit până în anul 238 î.e.n., când romanii au cucerit insula.

După acest moment, cultura nuragică a căzut în uitare. Acești oameni nu au lăsat în urma lor niciun fel de document scris cu privire la istoria lor. Singurele relatări despre civilizația nuragică au ajuns la noi datorită scrierilor grecești și romane, care sunt, însă, romanțate și pline de exagerări.

Totuși, această cultură străveche și-a pus amprenta asupra Sardiniei. Sute de structuri sub formă de forturi, precum și niște morminte imense, denumite „tomba dei giganti” (mormintele uriașilor), sunt împrăștiate peste tot pe insulă.

Aceste monumente funerare masive au fost construite din plăci sau blocuri uriașe de piatră, de până la 4 metri înălțime. Pietrele sunt dispuse în jurul unei stele centrale, în care este săpată o ușă, prin care se intră într-un coridor de aproximativ 10 metri lungime.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii