Noutăți

Mircea Diaconu despre Sarmizegetusa: Ai un Acropole românesc acolo și nu dai pământul la o parte, ca prioritate zero?!? E de neînțeles!

 •  
 •  
 •  

Cunoscutul actor Mircea Diaconu a fost pus pe liber de la Ministerul Culturii, pe care îl conducea la un moment dat, imediat după ce și-a exprimat intersul pentru Sarmizegetusa Regia și intenția de a aloca sume mari de bani pentru o cercetare amplă și sistematică la cetățile dacice. Desigur, în mod oficial, nu acesta a fost motivul presiunii care a dus la demisia sa, însă parcă nu îmi vine să cred că intenția lui de a spijini scoaterea la lumină a istoriei geto-dacilor a trecut iertată de sistemul ticăloșit care este complice la mascarea și falsificarea istoriei noastre…

În acest context, în luna mai 2014, Mircea Diaconu face câteva declarații publice care i-au pus pe gânduri pe mulți, iar faptul că, după aceea, nu a existat vreun sprijin important pentru investigarea arheologică a cetăților dacice (cercetate sistematic doar într-un procent de sub 5%) nu face decât să întărească toate teoriile conspirației asociate dezinteresului sau relei credințe cu care unii reprezentanți ai statului român ne tratează istoria.

Iată câteva dintre lucrurile pe care Mircea Diaconu le-a spus acum peste un an:

“Este o rană pentru mine, dar încercăm să răbdăm, să pansăm. În aceeași măsură, Sarmizegetusa Regia intră în logica asta, dar este, în primul rând, o chestiune de responsabilitate românească. Să ai acolo — s-a scanat și se știe — un fel de Acropole românesc și tu să nu dai pământul la o parte, ca prioritate zero?! Este de neînțeles și de neconceput pentru mine!”

“S-ar putea, săpând acolo, să aflăm niște lucruri despre România, despre noi înșine, despre trecutul, devenirea noastră, pe care nu le bănuim în clipa asta. S-ar putea să se schimbe totalmente optica despre noi înșine și istoria noastră. Totul e posibil. Dar să nu sapi și să afli cine ești, nu pot să înțeleg.”

“Ceva ce mă doare de multă vreme este Roșia Montană. Roșia Montană are o replică perfectă, ca perioadă, în Spania. Minele romane aurifere din Spania sunt o poveste de succes incontestabilă pe logica turismului cultural. Sunt în lucru, în pregătiri (la acest proiect, n.r.), o să încerc să iau pe cine contează, de aici — vorbesc de autoritățile locale, de ONG-uri de toate culorile și intențiile, să-i duc acolo și să vadă că se poate” (Sursa citate: Mediafax)

Aceste lucruri le-a spus în calitate de europarlamentar, la Deva, în timpul unui turneu pe care l-a făcut prin țară… Cine să îl audă însă? Academia Română? Poate Institutul de arheologie Vasile Pârvan? Poate Ministerul Culturii sub conducerea de acum? Măcar Universitatea din București? Nici vorbă! De auzit îl auzim noi, cei care suntem cu adevărat interesați de istoria noastră. De noi va depinde dacă lucrurile vor fi îngropate și mai mult sau vor fi scoase la lumină.

Așa cum spunea Mircea Diaconu, nu doar cetățile dacice sunt o miză uriașă, ci și minele de la Roșia Montană, care pot fi un obiectiv turistic de interes mondial, dacă acest lucru este dorit.

Să sperăm într-un viitor mai bun!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on Mircea Diaconu despre Sarmizegetusa: Ai un Acropole românesc acolo și nu dai pământul la o parte, ca prioritate zero?!? E de neînțeles!

 1. Eu va tot dau detalii referitoare la anumite chesti dar nu se prezinta.
  Cautati: “PROJECT BLUE BEAM” si apoi Conferinta/Prezentarea lui “Lloyd PYE Everything You Know is wrong” o sa aveti toate raspusurile SAU VA VA DESCRETI PUTIN MAI MULT MINTILE SI ORIZONTUL.
  TOTI CERCETATORI IN ACESTE DOMENII AU FOST ASASINATI.?????????????
  SUCCES

 2. Nu-mi amintesc exact unde am citit ca au fost dezgropate si vandute bratarile masive de aur dezgropate la Sarmisegetusa de grupari de indivizi care se pare ca aveau legatura si cu anumiti politicieni romani care profitau din vanzarea pe piata neagra a acestor minunatii.
  Ca de obicei, in toate fraudele majore din Romania, cercetarile duc la clasa politica al carui scop principal pare sa fie furtul si distrugerea tarii noastre. Si toti acestia, sau cei mai multi dinte ei, sunt romani, spre rusinea si groaza noastra.

 3. Aurul şi alte artefacte care se mai găsesc din plin în Zona Munţilor Orăştiei sunt ABSOLUT NEGLIJABILE raportat ADEVĂRATA MIZĂ, anume la vestigiile extrem de vechi cu origine necunoscută care sunt acolo în pământ ! Din acest motiv săpăturile oficiale de anvergură şi în profunzime sunt interzise acolo, Sarmizegetusa fiind din anii ‘80(!) doar una dintre acele “forbidden zone” de pe glob, blocate şi monitorizate atent de Oculta Mondială Globalizatoare !
  Dacă printr-o întâmplare miraculoasă cineva ar reuşi o cercetare arheologică de profunzime în zona Sarmizegetusa Regia spre vf. Godeanu, ori Vârtoape, etc, descoperirile ar duce inevitabil şi irefutabil la resetarea completă a istoriei lumii !!!
  Din acest motiv, atăt timp cât România e condusă de marionetele Noii Ordini Mondiale dezidentificatoare, orice oficial care va manifecta doar intenţia de a lua lucrurile în serios în Munţii Orăştiei va fi zburat imediat după reţeta Diaconu !

 4. cetățeanul tulburat // 6 decembrie 2015 at 9:47 // Răspunde

  Cine știe ce portal spre o altă dimensiune se ascunde acolo, iar noi nu trebuie să știm nimic de existența lui și să fim în continuare prizonierii acestei planete și sclavii banilor inventați…

 5. Din păcate suntem manipulabili foarte usor,,,,manelizati la maxim,,,sărăciti la buzunare ,,,tocmai pentru a NU putea reacționa cum se cuvine ,,,,

 6. Salutare!
  Unul din motivele principale pentru intarzierea cu stiinta a cercetarilor arheologice la cetatile dacice si la Sarmizegetusa Regia este faptul ca prin descoperirile ce se vor face, se va cimenta pentru todeauna continuitatea geto-daca si mai atrziu romaneasca fapt ce loveste implacabil asupra unor minoritati cum ar fi maghiarrii si chiar … evreii!
  Numai bine!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii