Noutăți

Mintea și ADN-ul într-un Univers inteligent

Cu toții vorbim despre minte, despre creier și funcțiile acestuia… Dar știm oare cu adevărat ce este mintea și cum funcționează creierul?

Astăzi, tot mai mulți oameni de știință au ajuns la concluzia că Universul are un… design inteligent, că există o inteligență creatoare care se află în spatele a tot ceea ce există. Dacă este așa, ce reprezintă mintea noastră din această perspectivă? Să fie un instrument care depozitează și folosește informația inteligentă preexistentă în Univers?

Alături de minte, ADN-ul este o altă dovadă a unui program inteligent care ne guvernează dezvoltarea și care este într-o strânsă relație cu mintea. Atât de strânsă încât genele condiționează mintea, iar mintea poate influența manifestarea genelor.

Deși misterul funcționării ființei umane este încă departe de a fi pe deplin elucidat, multe lucruri au fost înțelese de știință. O parte dintre acestea ne sunt împărtășite în acest episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoașterii (difuzat la Nașul tv) de către prof. univ. Dr. Leon Zăgrean de la Universitatea de medicină și Farmacie Carol Davila din București, unde este șeful disciplinei de fiziologie și neuroștiințe.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită, la Nașul Tv, în fiecare duminică de la ora 19:00 și în reluare miercurea, de la ora 12:30, și sâmbăta, de la ora 19:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Mintea și ADN-ul într-un Univers inteligent

  1. Curios ca masa/voulmul creierului nu are semnificatie in capacitatea de memorare si puterea de gandire/inteligenta.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii