Noutăți

Mihai Șora, activistul comunist din subordinea sinistrei Ana Pauker, compara Unirea cu Transilvania de la 1918 cu raptul comis de URSS asupra Basarabiei! Iată dovada:

ActiveNews.ro: Așa cum anunțam recent, câțiva consilieri ai Uniunii Salvați România (USR) au propus ca filozoful Mihai Șora să primească titlul de cetățean de onoare al Bucureștilor. Între motive, consilierii USR afirmau că este și faptul că Șora „Și-a dat demisia din guvern în semn de protest față de mineriadele din 13-15 iunie 1990, fiind singurul ministru din guvern care a făcut acest gest de onoare, refuzînd mai apoi să mai ocupe funcții în cadrul administrației de stat”.

După cum a arătat jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, afirmația este lipsită de fundament în realitate, fiind o minciună. Grație jurnalistului și cercetătorului Dorin Suciu, ActiveNews vă poate pune la dispoziție două informații despre activitatea „civică” a lui Mihai Șora din 1990.

Astfel, în calitate de Ministrul al Învățământului în Guvernul Petre Roman, în martie 1990, Șora a semnat un ordin prin care 14 clase cu predare în limba română de la Liceul Bolyai Farkaș din Târgu Mureș, au fost eliminate. Gestul a declanșat protestul spontan al elevilor și a sporit conflictul inter-etnic ce avea să aibă ca punct culminant evenimentele din 19-21 martie. În urma gestului, copiii au ieșit în curtea liceului și au scandat: „Suntem frați, nu ne separați!” și „Suntem de naționalitate copii!” . Menționăm că un rol decisiv în decizia lui Șora i-a aparținut Smarandei Enache, actuală membră a Grupului de Dialog Social și fostă activistă PCR.

Dorin Suciu arată că Șora și-a dat demisia abia în noiembrie 1990, la aproape cinci luni de la mineriada din iunie, preluând conducerea Alianței Civice.

În cadrul unui interviu acordat ziarului francez „L’express”, Șora va deplânge, în mod stupefiant, o declarație a președintelui de-atunci, Ion Iliescu, care afirmase că își dorește ca „toți românii să se întoarcă acasă, la Patria Mamă”, aluzie la revenirile Basarabiei și ale Bucovinei de Nord la țara de unde fuseseră smulse în 1940 prin forță. Mai precis, autoritățile de la București sperau ca moldovenii de peste Prut să-și poată lua soarta în propriile mâini pentru a reveni acasă, în timp ce refuzau presiunile pentru o „autodeterminare” a Transilvaniei față de România, asimilând unirea de la 1918 cu ultimatumul sovietic din 1940.

„Iliescu este incoerent. El cere pentru Basarabia ceea ce refuză pentru Transilvania!”, spunea atunci, Mihai Șora pentru ziarul francez.  Vezi Facsimilul, mai jos! (Sursa:  ActiveNews.ro)

Nota noastră: Cu alte cuvinte, Mihai Șora le spunea jurnaliștilor francezi, printre rânduri, că Transilvania a fost luată tot cu japca și că ungurii ar fi îndreptățiți să ceară, la rândul lor, Transilvania, cam în aceleași condiții în care noi pretindem drepturi asupra Basarabiei!!! Iar acest om este prezentat de o serie de televiziuni cu acționariat foarte dubios drept un erou al revoluției #Rezist și o grămadă de naivi chiar îl admiră. Dar așa e cu istoria: cine o uită, riscă să o repete. Ideea este că cineva care a fost în anii 1950 un agent comunist înfocat, iar în anul primei mineriade membru în guvernul care a generat-o, un om care a pus sub semnul întrebării Marea Unire, nu poate avea niciun credit astăzi, indiferent ce valori pretinde că susține.

Sursa: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Mihai Șora, activistul comunist din subordinea sinistrei Ana Pauker, compara Unirea cu Transilvania de la 1918 cu raptul comis de URSS asupra Basarabiei! Iată dovada:

  1. Adriane daca vede Roxin articolul, ai incurcat-o!

  2. La paragraful: “Dorin Suciu arată că Șora și-a dat demisia abia în noiembrie 1990, la aproape cinci luni de la mineriada din iunie, preluând conducerea Alianței Civice.”
    Dand o scurta cautare pe google mie imi apare ca ministru al invatamantului incepand cu data de 28 iunie 1990 a fost domnul Gheorhe Stefan. Deci una minciuna.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii