Noutăți

Megalitul „Anti-epidemic” din Japonia

  •  
  •  
  •  

Ishi-no-Hoden este unul dintre cele mai misterioase și uimitoare monumente din Japonia, o structură gigantică din piatră sub forma unui televizor vechi cu tub de aproape 6 metri înălțime și 500 de tone în greutate, care pare să plutească peste un iaz din orașul Takasago, prefectura Hyogo.

Se presupune că ar fi o lucrare a zeilor Ookuninushi și Sukunabikona, care au acceptat provocarea de a construi un întreg castel pe muntele Hodenyama într-o singură noapte, dar au sfârșit lăsând-o neterminată din cauza unei rebeliuni conduse de un zeu provincial.

În aceste vremuri pandemice/Covid-19, în ciuda recomandărilor de a evita ieșirea din casă cât mai mult posibil, Ishi-no-Hoden atrage mai mulți pelerini și devotați decât de obicei, care vin aici în căutarea speranței.

Asta pentru că legenda spune că acum mai bine de două mii de ani, într-un moment în care o epidemie necunoscută se dezlănțuia în Japonia și decima populația, Ookuninushi și Sukunabikona au apărut în visul împăratului Sujin și au spus: „Dacă ne consacrați, țara va fi protejată”. S-a făcut consacrarea și „epidemia” s-a oprit complet, notează Ancient Origins.

Ishi-no-Hoden (literalmente „Sala comorii de piatră”) este unul dintre cele mai mari și mai vechi puzzle-uri din istoria și arheologia Japoniei.

Este un megalit colosal situat în regiunea Kansai, în cartierul Amidacho, în orașul Takasago, în prefectura Hyogo, la aproximativ 100 de kilometri de Asuka, în provincia Nara, un loc care are același stil de sculptură din Perioada Jomon (cea mai veche civilizație preistorică japoneză cunoscută, 14.000-200 î.Hr., care este legată și de cea mai veche ceramică descoperită pe pământ).

Misterul lui Ishi-no-Hoden constă în răspunsul la întrebarea cum a fost sculptat. Nu au fost găsite instrumente de piatră pe sit, nici inscripții sau gravuri de niciun fel care să indice procesul, cine l-a construit și în ce scop.

Piatra Ishi-no-Hoden are 5,6 metri înălțime, 6,5 metri lățime, 7,5 metri adâncime și cântărește 500 de tone.

Acest lucru o face mai mare decât oricare dintre pietrele utilizate în construcția Marii Piramide din Giza, dintre care cea mai mare cântărește 80 de tone, în timp ce blocurile tipice ale acestei piramide cântăreau între 6 și 10 tone.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii