Noutăți

Marine Le Pen se pregătește să scoată Franța din UE. Este pe primul loc în sondaje. Dacă în mai va deveni noul președinte al Franței atunci…

  •  
  •  
  •  

Dintr-un recent sondaj efectuat în Franța reiese că Marine Le Pen, lidera formațiunii naționaliste Frontul Național, și-ar depăși contracandidații la alegeri, cu șanse mari de a deveni președintele republicii. Contracandidatul său principal, cel situat în sondaj pe locul secund, este nimeni altul decât Francois Fillon, fost premier, care, potrivit ziarului Evenimentul Zilei, ar obține cu 1,5% mai puține voturi decât Le Pen. Aceasta din urmă ar fi votată de către 26,5% dintre cetățenii care s-ar prezenta la vot.

Una dintre promisiunile liderei naționaliste este că, după ce va ocupa funcția de președinte, va organiza un referendum prin care națiunea va putea decide dacă Franța va mai rămâne sau nu în Uniunea Europeană, după cum specifică „Evenimentul Zilei”. Acest referendum ar urma să se desfășoare în cel mult o jumătate de an de la câștigarea alegerilor. În lunile aprilie și mai ale acestui an vor fi organizate primul și respectiv cel de-al doilea tur de scrutin, în urma cărora Franța își va alege președintele.

Atunci când Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale în SUA, lidera Frontului Național s-a numărat printre primii care l-au felicitat pe viitorul președinte. Potrivit „Euronews”, într-un discurs din toamna anului trecut, Marine Le Pen portretiza o națiune franceză lipsită de apărare în fața multiculturalismului impus din afară, în special de către UE. Le Pen este împotriva imigrației masive, opțiune aflată în strânsă legătură, în viziunea sa, cu păstrarea identității naționale, în Franța.

În domeniul economiei, formațiunea politică condusă de către Marine Le Pen s-a pronunțat pentru creșterea salariului minim, reducerea vârstei de pensionare la 60 de ani, diminuarea prețurilor la energie, susținerea prioritară a micului antreprenoriat, precum și pentru „naționalismul economic”.

Text: Tomi Tohăneanu

Surse: Evenimentul Zilei, www.euronews.com

Imagini: www.politico.eu, www.telegraph.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii