AIM radionica curs online

Noutăți

LUPUL DACIC a cucerit și Liga Profesionistă de Fotbal. Din vara lui 2017 Lupul Dacic este noul simbol al Ligii. Detalii:

După ce ieri anunțam succesul unui alt logo cu LUPUL DACIC, logo care devine din anul 2019 imaginea României la președinția Europei, am aflat că și Liga Profesionistă de Fotbal din România și-a refăcut imaginea în acest an folosind Lupul Dacic ca element reprezentativ al logo-ului primului eșalon de fotbal din țara noastră.

Evenimentul nu este singular în sportul românesc! Astfel, în anul 2015, echipa națională de Rugby a României a plecat la Campionatul Mondial cu căciuli dacice pe cap, unul dintre componenții naționalei, Andrei Rădoi, declarând pentru DigiSport următoarele: „Oricând ne simţim români şi suntem mândri să purtăm însemne tradiţionale. Este un motiv în plus de bucurie. Sperăm să ne poarte noroc aceste căciuli şi să luptăm aşa cum au luptat şi strămoşii noştri.”

dac rugby

De asemenea, și echipa națională feminină de handbal a României, în același an, și-a asumat costumul dacic ca element ce definește spiritul războinic al strămoșilor și de care sportivele își doreau să fie inspirate în confruntările cu reprezentativele altor țări…

dacii-si-handbalul-620x437

Revenind la Liga Profesionistă de Fotbal, aflăm că, “urmare a parteneriatului dintre LPF și Betano.com, „Liga 1 Betano” aduce în România o nouă identitate vizuală a campionatului național de fotbal,  dar păstrând, în același timp, patrimoniul unic al ligii. Astfel, noul logo este special creat să rezoneze cu „microbiștii” de toate vârstele, având integrat stindardul de luptă al strămoșilor noștri, dacii.” (betano.com)

Trebuie să recunosc că, personal, am o satisfacție deosebită văzând cum simbolurile geto-dacice penetrează tot mai mult spațiul public românesc, pentru că sunt sigur că și activitatea mea neîntreruptă de șase ani, timp în care am realizat 8 filme documentare, aproape 200 de emisiuni și am scris peste 500 de articole pe teme istorice, a avut o contribuție importantă la retrezirea interesului pentru strămoșii noștri geto-dacii.

De acum ar trebui să ne așteptăm la tot mai multe lucruri bune pentru istoria noastră adevărată!

logo liga 1

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on LUPUL DACIC a cucerit și Liga Profesionistă de Fotbal. Din vara lui 2017 Lupul Dacic este noul simbol al Ligii. Detalii:

  1. Miracolul ia amploare

  2. Absolut Daniele ca se vede munca ta !!!
    Si vad si in jur ca sunt multi, ca mine de altfel, care primul site pe care-l deschid e cunoastelumea.ro
    Felicitari Daniele…mai e un pic sa ajunga oameni ca tine si in parlament…si vom ajunge in sfarsit sa fim mandri ca suntem romani

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii