Cunoaste lumea

Noutăți

Specialiștii de la Harvard: Dieta preponderent vegetariană asigură o viață mai lungă! O alimentație bazată pe vegetale ar putea preveni 1/3 dintre decesele premature

  •  
  •  
  •  

Dieta vegetariană are adepți entuziaști, dar și critici ori adversari înverșunați. O alimentație bazată pe alimente de origine vegetală este benefică atât pentru sănătatea umană, cât și pentru mediul ambiant – știut fiind că fermele industrializate de creștere a animalelor se numără printre cei mai mari poluanți.

Recent, specialiștii de la Universitatea Harvard au ajuns, relatează inhabitat.com, la concluzia că, printr-o simplă trecere a oamenilor la o dietă preponderent vegetariană, s-ar putea preveni 1/3 dintre decesele premature. Oamenii de știință au realizat un studiu din care reiese că, pur și simplu, efectele benefice pe care le are dieta vegetariană au fost subestimate, până acum. O interpretare a datelor puse la dispoziție de către Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie a arătat că 141.000 de decese ce survin, anual, în această țară, ar putea fi prevenite, printr-un stil de viață mai sănătos. Dar studiul celor de la Harvard oferă o concluzie încă și mai surprinzătoare: în fiecare an ar putea fi salvate aproximativ 200.000 de vieți, prin simpla eliminare a cărnii din dietă. Oare câți dintre noi n-ar renunța complet la acest aliment, știind că în acest fel își vor prelungi existența cu ani buni?!

veg

Prof. Walter Willet, ce predă epidemiologie și nutriție la Harvard Medical School, a arătat, de curând, într-o conferință desfășurată la Vatican („Unite to Cure”), că, potrivit calculelor recent efectuate, printr-o dietă mai sănătoasă, bazată cu precădere pe produse de origine vegetală – așadar nu neapărat printr-o dietă vegană (100% bazată pe vegetale; ce exclude orice produs de origine animală) – s-ar putea preîntâmpina o treime dintre decesele timpurii.

La rândul său, președintele Comitetului pentru o Medicină Responsabilă, Neal Barnard, a declarat că ar fi bine ca oamenii să cunoască mai multe despre beneficiile dietei vegetariene sau alimentației vegane, considerând că, în general, lumea tinde să subestimeze beneficiile pe care le pot oferi aceste diete.

Adesea, omul obișnuit, ce dispune de cunoștințe modeste de nutriție, consideră că „o dietă sănătoasă” ar putea oferi unele efecte, cum ar fi o oarecare reducere a greutății corporale în cazul supraponderalilor. În realitate, arată specialistul mai sus menționat, o astfel de dietă poate oferi beneficii enorme, atunci când este bine concepută – astfel încât oferă toți nutrienții necesari organismului uman.

salata

Sursa: inhabitat.com, vaticanconference2018.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Specialiștii de la Harvard: Dieta preponderent vegetariană asigură o viață mai lungă! O alimentație bazată pe vegetale ar putea preveni 1/3 dintre decesele premature

  1. Tomi!…toate decesele sunt premature!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii