Noutăți

Locuri de poveste: Schitul din interiorul unui vulcan – Santa Margarida, Spania. (Galerie foto)

  •  
  •  
  •  

Vulcanul Santa Margarida se află în Catalonia, Spania. Are un perimetru de 2 kilometri și o înălțime de 682 de metri și face parte din Parcul Natural Garrotxa. Schitul Santa Margarida, după care a fost numit vulcanul, se află în interiorul acestui crater. Clădirea a fost distrusă în 1428, în timpul unui cutremur și a fost reconstruită în 1865. Din păcate nu s-au păstrat informații despre ctitorii acestui lăcaș de cult și nici despre momemntul construirii.

Un studiu publicat în Jurnalul de Volcanologie și Cercetări Geotermice din 2011 a arătat faptul că acest con pe care se află Santa Margarida a fost produsul unei erupții vulcanice de acum 11.500 de aniș.

Câmpul vulcanic Garrotxa, din care face parte și Santa Margarida, este situat la aproximativ 90 de kilometri în nordul Barcelonei. Câmpul constă din patruzeci de conuri vulcanice, dintre care nici unul nu mai este activ. Ultima erupție a avut loc acum 11 000 de ani. Spre deosebire de majoritatea vulcanilor care erup la intervale de timp, câmpul Garrotxa este un câmp vulcanic monogenetic în care fiecare vulcan a erupt o singură dată. Regiunea este încă activă din punct de vedere seismic și în regiune mai sunt resimțite mici cutremure. Cutremurul din 1428 a fost unul puternic, provocând daune multor clădiri și douăzeci de decese în Barcelona, la 90 de kilometri distanță.

santa margarida 1

santa margarida 2

santa margarida 3

santa-margarida-volcano-62 santa-margarida-volcano-22 santa-margarida-volcano-56

santa margarida 4

sursa: http://www.amusingplanet.com/2018/05/the-chapel-inside-volcano.html

traducere și adaptare:Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii