Noutăți

Românii produc pentru Suedia LOCOMOTIVA care rezista la – 50 de grade Celsius

Digi24.roO companie din România a construit o locomotivă pentru zonele cu temperaturi scăzute de până la –50 de grade Celsius. Este vorba despre compania Softronic Craiova, singurul producător de locomotive și rame electrice din România.

Locomotiva face parte din ediția „Cercul Polar” și a fost realizată pentru operatorul feroviar suedez de marfă Green Cargo, cu care compania românească a încheiat un acord anul trecut. Locomotiva poate rezista la temperaturi de până la -50 de grade Celsius și poate să tragă până la 3.000 de tone, de două ori mai mult decât orice vehicul de acest tip folosit frecvent în Suedia.

Softronic Craiova a demarat în această toamnă producția primelor două locomotive Transmontana pentru compania suedeză. Achiziţionarea noilor locomotive electrice face parte din strategia Green Cargo de reducere a costurilor de transport. În vara anului 2015, locomotiva Transmontana nr. 019 a fost trimisă în Suedia pentru teste. Aceasta a fost testată de către Rush Rail şi Green Cargo. A primit chiar şi un nume suedez: Rödluvan (Scufiţa Roşie).

Citește mai mult: Digi24.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Românii produc pentru Suedia LOCOMOTIVA care rezista la – 50 de grade Celsius

  1. Marius Dalacu // 16 ianuarie 2018 at 16:03 // Răspunde

    Problema este ca in Romania nu mai avem productie de serie de locomotive cu era la Electroputere Craiova. Softronic poate produce doar cateva pe an …. Productia de serie este cu totul alta mancare de peste…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii