Noutăți

Leonardo DiCaprio: Este timpul să protejăm pământurile indigene de interesele corporațiilor și a persoanelor care încearcă să le exploateze

 •  
 •  
 •  

“Aș vrea să dedic acest premiu primelor națiuni de oameni reprezentate în acest film, dar și comunităților indigene care sunt în întreaga lume. Este timpul să vă cunoaștem istoria și să protejăm pământurile indigene de interesele corporațiilor și a persoanelor care încearcă să le exploateze. Este timpul să vă ascultăm vocile și să protejăm această planetă pentru viitoarele generații.”

Acesta este discursul pe care actorul Leonardo DiCaprio l-a rostit cu două zile în urmă la primirea premiului Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film de dramă – “The Revenant” – în regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu. Filmul spune povestea unei expediții a coloniștilor pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Hugh Glass, ghidul expediției, provenit dintr-un ofițer care a părăsit armata pentru a se căsători cu o indiancă a cărui sat și trib au fost ucise de coloniști, este atacat de un urs și grav rănit. În cele din urmă este abandonat în voia sorții de prietenul său. După adevărate peripeții, supraviețuiește și ajunge în tabăra unde se afla cel care l-a abandonat, răzbunându-se.

therevenantleonardo
“A-l auzi pe
Leonardo DiCaprio recunoscându-ne în discursul său de la primirea premiului Globul de Aur, a fost o experiență minunată” a declarat actrița Karlene Cutknife din comunitatea de indieni Maskwacisne. M-am gândit a fost atât de uimitor.

Ce a avut de spus DiCaprio înseamnă foarte mult pentru oamenii din Maskwacis, inclusiv pentru cei aproximativ 50 de membri care au apărut ca figuranți în film.

“A fost emoționant deoarece valoarea istoriei și țara noastră este atât de semnificativă pentru poporul nostru“, a declarat actrița Karlene Cutknife, care apare într-unul dintre cele mai importante momente ale filmului, chiar dacă numai pentru câteva secunde.

Membrii comunității Maskwacis speră acum oamenii își vor aminti și vor acționa asupra a ceea ce a avut de spus DiCaprio.

karlene-cutknife-in-costumeactrița Karlene Cutknife

Filmul a primit Globul de Aur și pentru cel mai bun regizor – Alejandro González Iñárritu.

“Regizorul Alejandro González Iñárritu, în discursul său de acceptare a premiului pentru regie, a mulţumit organizatorilor şi a rememorat momentele dificile din timpul filmărilor de la această peliculă, când temperaturile coborau adeseori sub zero grade Celsius. ‘Durerea este temporară, dar filmul va dura pentru totdeauna’, a spus cineastul.” (gandul.info)

video-birdman-alejandro-gonzalez-inarritu-on-working-with-michael-keat-videosixteenbynine1050regizorul Alejandro González Iñárritu

Leonardo Wilhelm DiCaprio s-a născut la 11 noiembrie 1974 în Los Angeles, California. Este actor şi producător de film, nominalizat de cinci ori la Premiile Oscar, şi de zece ori la Premiile Globul de Aur, câştigând până acum, în 2004, Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o dramă pentru filmul “The Aviator” şi în 2013 Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un musical/comedie pentru rolul din filmul “Lupul de pe Wall Street”.

61761190traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: thewrap.com, cbc.ca, gandul.info


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Leonardo DiCaprio: Este timpul să protejăm pământurile indigene de interesele corporațiilor și a persoanelor care încearcă să le exploateze

 1. Eu l-am vazut imaimte de a fi gindit si il recomand cu caldura.Decorul real si regia va vor tine captivati pe tot parcursul filmului!

 2. Si unde credeti ca a fost convocat dupa aceste declarati?
  La sefu,la cei care sau simtit cu musca pe caciula,cei care au organizat genocidurile in masa a grupurilor indigene si au pus mina pe paminturile lor.
  LA PREA SFINTUL SI ILUMINATUL SEFUL TUTUROR CORPORATIILOR DE PE PLANETA.
  IA GHICITI?ESTE IN PRESA.
  UNDE I SA COMUNICAT PERSONAL SA O LASE MAI USOR CI INDIGENI SI PAMINTURILE LOR OBTINUTE IN MOD FRAUDULOS.
  VEZI CINE A ORGANIZAT SCOLIREA GRUPIRILOR INDIGENE SI IN CE MOD.IN CANADA,AMERICI,AUSTRALIA,NOUA ZELANDA.
  SPOR LA INFORMATIE.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii