Cunoaste lumea

Noutăți

Preşedintele ales al Braziliei: A devenit insuportabil să trăieşti în Franţa, din cauza migranţilor

FILE PHOTO: Brazil's President-elect Jair Bolsonaro arrives to a meeting in Brasilia, Brazil November 20, 2018. REUTERS/Adriano Machado/File Photo
  •  
  •  
  •  

Preşedintele ales de extremă dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a afirmat că „este insuportabil să trăieşti în unele zone din Franţa” din cauza migranţilor şi a reiterat că intenţionează să retragă Brazilia din Pactul internaţional al ONU privind migraţia, informează miercuri AFP.

„Toată lumea ştie despre ceea ce se întâmplă în Franţa. Este pur şi simplu insuportabil să trăieşti în anumite zone din Franţa”, a declarat viitorul şef al statului brazilian, în timpul unei alocuţiuni difuzate în direct pe reţeaua socială Facebook. „Iar intoleranţa are tendinţa să se amplifice în continuare. Pe cei care s-au dus acolo (în Franţa), poporul francez i-a primit în cel mai bun mod posibil. Dar ştiţi cum sunt aceşti oameni, ei au ceva în ei, ei nu-şi abandonează rădăcinile şi vor să-şi afirme cultura, drepturile lor dobândite şi privilegiile lor”, a afirmat Bolsonaro, fără a preciza la ce migranţi se referă.

„Franţa suferă din cauza aceasta, o parte din populaţie, o parte din armată, o parte dintre instituţii încep să se plângă de asta. Nu dorim asta pentru Brazilia”, a mai spus el. Jair Bolsonaro a reiterat că viitorul guvern brazilian „va denunţa şi revoca” Pactul ONU privind migraţia, semnat săptămâna trecută la Marrakech, Maroc, de aproape 160 de ţări, dintre care Brazilia reprezentată de guvernul său actual. „Nu suntem împotriva imigranţilor, însă trebuie să avem criterii foarte riguroase pentru a-i lăsa să intre în Brazilia. Vom denunţa şi revoca acest pact asupra migraţiei”, a spus el.

Jair Bolsonaro şi viitorul său şef al diplomaţiei Ernesto Araujo mărturisesc o ferventă admiraţie faţă de preşedintele american Donald Trump, iar recentele lor declaraţii lasă să se întrevadă o ruptură brutală cu tradiţia braziliană a multilateralismului. (Știre AGERPRES)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii