Noutăți

Legătura dintre vikingi și islam. Cuvintele Ali și Allah descoperite în mai multe morminte ale vikingilor din Suedia

 •  
 •  
 •  

Cercetătorii din Suedia au descoperit faptul că Vikingii au brodat cuvântul “Allah” și “Ali” în hainele lor funerare, ridicând întrebări despre legăturile dintre lumea islamică și scandinavi. Ar putea indică faptul că unii vikingi erau convertiți la islam? Potrivit BBC News costumele care conțin cuvintele “Allah” și “Ali” au fost descoperite în câteva zeci de mormintele ale vikingilor din seoclele al-IX-lea și al-X-lea.

Descoperirea a fost făcută de arheologul Annika Larsson de la Universitatea Uppsala, în timp ce reexamina resturile de costume găsite în criptele funerare excavate în Birka și Gamla Uppsala din Suedia la sfârșitul secolului al XIX-lea și mijlocul secolului al XX-lea. Aceasta a devenit interesată de fragmentele uitate de arheologi după ce a realizat că materialul provenea din Asia Centrală, Persia și China. Larsson spune că desenele geometrice sunt mici, nu mai mari de 1,5 cm, nu seamănă cu nimic pe care l-a întâlnit anterior în Scandinavia. Larsson și-a dat seama ulterior că nu avea în față niște modele geometrice ale vikingilor, ci simboluri arabe.

_98248263_1

“N-am putut să le înțeleg și apoi mi-am amintit am văzut modele similare: în Spania, pe textilele maurice. Pe aceste costume erau la fel două cuvinte, simboluri, care continuau să se repete. Unul dintre acestea a fost identificat cu ajutorul unui coleg iranian. A fost numele “Ali” – al patrulea calif al islamului. Dar ce reprezenta simbolul de lângă Ali era mai greu de descifrat. Pentru a debloca puzzle-ul, am lărgit simbolurile și le-am examinat din toate unghiurile, inclusiv din spate. Așa am descoperit că al doilea cuvânt inscripționat este cuvântul Allah”, a declarat Larsson.

Larsson a găsit până acum aceste nume pe cel puțin 10 din cele aproape 100 de piese vestimentare pe care le-a examinat. Noua descoperire ridică acum întrebări fascinante despre ocupanții mormântului.

“Posibilitatea ca unii dintre cei din morminte să fie musulmani nu poate fi complet exclusă. Știm din alte săpături de morminte care aparțineau vikingilor faptul că analiza ADN-ului a arătat că unii dintre cei îngropați în acestea provin din locuri precum Persia, unde Islamul era dominant. Cu toate acestea, este mai probabil ca aceste descoperiri să arate că obiceiurile de înmormântare ale vikingilor au fost influențate de idei islamice, cum ar fi viața eternă într-un paradis în care ajunge sufletul omului”, a declarat Annika Larsson.

_98248265_2

sursa: http://www.bbc.com/news/world-europe-41567391

sursa: http://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/researchers-discover-allah-inscribed-vikings-burial-costumes-008954

traducre și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on Legătura dintre vikingi și islam. Cuvintele Ali și Allah descoperite în mai multe morminte ale vikingilor din Suedia

 1. Da! Asta explica ospitalitatea suedezilor fata de musulmani. Isi readuc fratii in tara. Sa luam si noi la purecat cu oglinda, sa citim invers pe costumele populare romanesti si poate il gasim si noi pe sfantul A.
  Exemplu de ospitalitate suedeza: https://bogdancalehari.wordpress.com/2017/10/05/suedia-nu-este-o-tara-este-o-boala-mintala/

 2. am gasit pe ” ortodoxinfo.ro ” un articol … parca mai aproape de adevar , referitor la subiectul “abordat” (15.X.2017). e bine sa – l citim si pe acesta . iar ca sa fim mai siguri de aceasta sa tastam si ” viking kievan cross ” si “varangian cross” apoi sa tastam imagini si sa vedem ce mai de ali si semilune o sa gasim !!! Desigur este vorba doar de un fragment de tesatura de matase din orient – zona musulmana , ajuns cumva in nord . intotdeauna istoria a fost scrisa de invingatori , sau … invadatori !

 3. Ei uite cum, taman la fix si anume in 2017, cercetatorii suedezi si Annika Larsson (ca s-au smecherit, acuma iti mai pun si un nume langa “cercetatorii…”) au descoperit ei pe toalele vikingilor, culmea, scris “ali” si “allah”.

  Parerea mea e ca toalele alea au fost cusute cu ata… de la un domn cu multi bani.

 4. Nu stiu unde vad ei “allah”, eu vad doar cruci si cruciulite. Poate iti trebuie niste ochelari speciali iar eu nu-i am…

 5. Ce bine ca dacii isi ardeau mortii, ca sigur gaseau astia daci morti tatuati cu allah si semiluna.

 6. cetățeanul tulburat // 17 octombrie 2017 at 21:37 // Răspunde

  Lui Larsson ii trebuie un premiu Nobel tras dintr-o pușcă mitralieră…Numai slugoi a-i globaliștilor pe planeta asta, care fac orice pentru o găleată cu bani…Numai minciuni și diversiuni…să ne gândim că islamul a fost inventat acum o mie de ani…De când a devenit și extremist?
  Oricum bandiții au monopolul puterii și și-au instalat pe poziții în fiecare țară guvern marionetă, care întotdeauna vor acționa în sensul dorit. Practic nu mai e scăpare deși populimea e majoritară preferă să stea cu mâinile la subraț…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii