Noutăți

Lacul Nakuru, locul unde trăiesc milioane de păsări flamingo (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

Lacul Nakuru este o bijuterie a naturii. Acesta se întinde pe o suprafață de 40 km2 și este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Kenya. Lacul este casă pentru 13 specii de păsări, toate aflate pe cale de dispariție. O caracteristică absolut incredibilă a lacului Nakuru îl reprezintă numărul impresionant de păsări flamingi roz de aici. Peste două milioane de exemplare pot fi admirate pe lac. Din păcate, acest număr este în scădere; păsările depind de cantitatea de mâncare găsită în apă, care este din ce în ce mai puțină. Păsările flamingo se hrănesc cu alge.

Poluarea și seceta distrug cianobacteriile sau algele albastre-verzi, principala sursă de hrană a acestor magnifice păsări, lucru ce le face să migreze în alte lacuri din Africa precum Elmenteita, Simbi Nyaima și Bogoria. 

Nakuru este singurul loc din lume în care stolurile de păsări flamingo se adună într-un număr atât de mare. Este totodată un loc preferat pentru pelicanii albi. Lacul Nakuru a devenit parc național protejat de lege încă din 1960.

flamign10 flamingo9 flaming8 flaming05 flamingo4 flamingo2 flamingo1

sursa: http://www.lakenakurulodge.com/

sursa:amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii