Noutăți

Jocurile video – o nouă materie la liceele din Suedia

Aflăm cu mirare că începând de anul acesta jocurile video devin materie de învățământ! Să fie bine? Să nu fie? Copiii din ziua de azi sunt categoric tehnicizati până la refuz. Însă cât de tehnicizati ar trebui să fie?

Trei licee din Suedia vor introduce, din semestrul următor, trei ore de cursuri despre jocurile video, conform amosnews.

Elevii vor putea învăţa sau se pot perfecţiona în jocuri precum Dota, World of Warcraft sau Counter-Strike. Cursurile de jocuri electronice vor fi tratate ca şi celelalte discipline, iar copiii vor avea acces la clase special amenajate pentru a se putea juca. Şcolile vor avea, de asemenea, echipe care vor participa la diferite concursuri de jocuri video, cum ar fi Dreamhack. Jucători cunoscuţi vor asista la cursuri şi le vor ţine prelegeri elevilor.

22-kratos-god-of-war
“Sistemul de învăţământ trebuie să se îmbunătăţească prin educarea persoanelor referitor la societatea contemporană, iar asta este o dovadă în acest sens”, a explicat Ibrahim Khalifa, un oficial din sistemul de Educaţie din Suedia. (amosnews)

Cât de bună este decizia sistemului de educație din Suedia? Poate dacă jocurile ar conține și părți educative, ar fi o altă abordare a materiilor la care copiii strâmba din nas!

sursa: amosnews


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Jocurile video – o nouă materie la liceele din Suedia

  1. Asta ca sa devina tembeli cat mai repede – treaba asta se impune in Suedia… au multe de acceptat…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii