Noutăți

Istoric suedez: Cel mai important artefact al popoarelor nordice, al goților, este o carte scrisă de un preot din DACIA, acum 1.650 de ani. Află mai multe…

 •  
 •  
 •  

Codex Argenteus sau Biblia lui Wulfilla este cel mai valoros manuscris al Suediei și unul dintre cele mai valoroase din lume. Cartea, veche de 1.650 de ani, este extrem de valoroasă și pentru noi, deoarece a fost scrisă de un preot din Dacia...

Ceea ce este de-a dreptul uimitor este faptul că acest manuscris folosește în proporție de 90% aceleași litere grecești, latine și getice care există și pe Tăblițele de la Sinaia, și rune gotice în proporție de 10% (după cum ne spune regizorul Leonardo Tonitza în filmul NIASCHARIAN – Să renaștem). Acest fapt este o dovadă clară a neapartenenței germanice a preotului Wulfila, al cărui nume era, probabil, Vulpilă.

Prof. dr. Lars Munkhammar, istoric la Universitatea din Upsala, unde se găsește manuscrisul: “Wulfilla s-a născut în 311 e.n. și a murit, probabil, în anul 381 e.n. iar la mijlocul secolului IV a tradus Biblia. S-a născut și a trăit în Dacia, în România de astăzi, și a devenit episcop al popoarelor gotice. La traducerea acestei Biblii a fost folosit un alfabet rămas din acea limbă. Wulfila a folosit la traducerea acestei Biblii o limbă veche despre care nu știm nimic. Menirea lui a fost să schimbe un popor războinic, într-unul pașnic. Acest alfabet a fost folosit în Suedia, nu știu pentru cât timp dar, în paralel cu alfabetul latin, a fost folosit ca scriere sacră mult timp după Wulfilla” (Interviu din filmul NIASCHARIAN – Să renaștem)

Inițial, Biblia lui Wulfilla a avut 336 de pagini în care erau cuprinse cele patru Evanghelii. Astăzi, la Upsala, mai există 187 de pagini. Documentul a fost scris pe un pergament subțire violaceu cu cerneală cu praf de argint și aur, de unde și numele de Codex Argenteus. El a fost descoperit în secolul al XVI-lea în mănăstirea benedictină din Werden, Germania.

Aventura acestui manuscris a fost una pe măsura valorii lui, după cum ne spune Ziarul Lumina: “Până în 1600, a trecut prin mâinile împăratului Rudolph al II-lea, după care a ajuns la Praga. În 1648, după ce suedezii au ocupat Praga, au luat Biblia ca pradă de război şi au dus-o la Stockholm, fiind depusă în biblioteca reginei Christina. După abdicarea reginei, a fost luată de bibliotecarul Isaac Vossius şi dusă în Olanda. În 1669, însă, a fost cumpărată de Magnus Gabriel de la Gardie, cancelarul Universităţii din Uppsala, care a readus-o în Suedia, unde se află şi în prezent.”

Puteți afla mult mai multe lucruri despre Wulfilla și acest manuscris urmărind filmul documentar de excepție NIASCHARIAN – Să renaștem. Video mai jos:

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

9 Comments on Istoric suedez: Cel mai important artefact al popoarelor nordice, al goților, este o carte scrisă de un preot din DACIA, acum 1.650 de ani. Află mai multe…

 1. Este absolut adevarata treaba cu Wulfius…el venind original din Anatolia/Galata si crestinand gotii din Dacia. Insa e un mic detaliu uitat> Wulfius era adeptul Crestinismului Arian carea fost declarat ERETIC> aceasta erezie spunea (ca si musulmanii) cum ca Isus Hristos era o CREATURA si nu parte din Dumnezeire.
  Odata cu migratia Gotilor din Dacia, aceasta erezie a a ajuns intai la Vatican si dupa aia … la arabi.

  • Wulfila Vulpila LUPU // 1 noiembrie 2016 at 10:05 // Răspunde

   Servus Adigo! Ai scris in comentariu ca “aceasta erezie a ajuns intai la Vatican si dupa aia la arabi”.
   In ce secol ? De cand putem vorbi de Vatican? Cand are loc etnogeneza arabilor? O zi placuta !

 2. ADEVARUL, despre poporul nostru:

  Buna ziua, Bunu Diu(s)*

  Aveti aici Manifestul Dacic, numit de unii si “Manifestul Pamantului Romanesc”.

  Dinjos aveti 12 pastile de mandrie nationala (a se studia cu atentie toate 12, in rezolutie 1080p pe youtube, si imaginea clipului marita cat ecranul monitorului, altfel nu se vad detaliile) plus extra’s:

  Noi, Arianii-daci, Partea l-a, in 720p HD: https://vimeo.com/108285990

  Noi, Arianii-Daci, Partea a ll-a, in 1080p Full-HD:
  http://youtu.be/GO-GGdZvkrw

  Noi, Arianii-Daci, Partea a lll-a, in 1080p Full-HD:
  http://youtu.be/7PGiNiV3aNw

  Noi, Arianii-Daci, Partea a IV-a, in 720p: https://vimeo.com/138688244
  (sau in varianta veche, dar in 1080p HD: https://www.youtube.com/watch?v=GujO1CGNB0c)

  Noi, Arianii-Daci, Partea a V-a (prima jumatate), in 720p HD:
  https://vimeo.com/137356811

  Noi, Arianii-Daci, Partea a V-a (a 2-a jumatate) in 1080p FullHD:
  https://youtu.be/7PunD_-dPHs

  Noi, Arianii-Daci, Partea a V-a (Epilogue) in 1080p FullHD:
  https://youtu.be/TEt5EhsvxPc
  – Sau cu extra updates(mai ales la urma dar nu numai) pe Vimeo, dar acolo in 720p:
  https://vimeo.com/137972071

  Noi, Arianii-Daci, Partea VI, in 1080p Full HD:
  https://www.youtube.com/watch?v=kJALd84Q6OY

  Noi, Arianii-Daci, Partea a VII – APOCALIPSA (prima jumatate), 1080p Full HD:
  https://youtu.be/DHY_ex45Djo

  Noi, Arianii-Daci, Partea a VII – APOCALIPSA (a doua jumatate), 1080p Full HD:
  https://youtu.be/4uYV1kVP0Ig

  Noi, Aryanii-Daci, partea VII, APOCALIPSA (Epilog 1/2), Full-HD 1080P:
  https://youtu.be/TBBbAT0-B5E

  Noi, Aryanii-Daci, partea VII, APOCALIPSA (Epilog 2/2), Full-HD 1080P:
  https://www.youtube.com/watch?v=lJkZWxSEhEQ&feature=youtu.be

  Pe youtube (la Vimeo nu e nevoie) seteaza rezolutia la 1080p pe youtube de la rotita(o vezi stand cu mausul pe clip) de sub clip, dreapta.
  Episoade urmatoare vor urma in viitor.

  Apoi daca vrei, ne-ati putea ajuta si voi la trezirea natiunii, cu redistribuirea filmelor, masal mai departe, caci o natiune trezita poate schimba minciunile din cartile ..de scoala masonice, cu ADEVARUL ISTORIC, dupa care ALTFEL ne va privi/trata planeta, si astfel ne vom putea recapata istoria si identitatea nationala si planetara pe care am avut-o candva, inca de la facerea lumii.

  PS: Important e de redistribuit tot mesajul asta (cu COPY si PASTE) si la profesori si invatatori, sa isi invete copii la scoli, caci dictatul evreo-masonic venit de la Bruxelles in 2007 a interzis mentionarea in manualele noastre scolare orice istorie inainte de 106 AD.

  Consideram ca FIECARE ROMAN E DATOR SA AJUTE LA SALVAREA NEAMULUI PRIN DEZVALUIREA ADEVARULUI ISTORIC cel putin.
  Consideram ca FIECARE ROMAN E DATOR SA AJUTE LA SALVAREA NEAMULUI PRIN DEZVALUIREA ADEVARULUI ISTORIC cel putin.

  RESTUL documentarelor sunt pe youtube, la acelasi nickname ca si seria cu arianii.
  Cand toti vom stii adevarul si vom gandi la fel pentru tara si popor, vom schimba tara INTR-O CLIPA(!), in bine.
  A sta si a nu face nimic pentru tara, inseamna moartea tarii si a poporului nostru, si a ta odata cu ea avand in vedere ca SI TU FACI PARTE DIN ACEST POPOR.
  Daca nu e asa, mesajul asta NU e pentru tine.

  https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=312831525573818&id=219945674862404

  *Salutare veche a dacilor.
  (“Diu” = Divin/Zeu/Zeiesc, varianta grecizata: “Dius/Dios/Dyaus”)

  ALARMA!
  http://www.activenews.ro/prima-pagina/Semnal-de-alarma-din-partea-istoricilor-se-acrediteaza-ideea-ca-romanii-nu-pot-sa-se-conduca-pe-ei-insisi-ca-doar-dusi-de-mana-ca-ORBETII-putem-ajunge-la-liman-93335

  http://www.cunoastelumea.ro/dorel-visan-avem-nevoie-de-daci-exista-un-curent-antiromanesc-bine-organizat-din-afara-tarii/

  Seria nu contine bullshit si nici pareri personale, ci cold hard facts, verificabile din surse multiple, cele mai multe dovezi provenind de la istorici/arheologi straini si renumiti international, fara interes partinic in Romania sau in daci.

 3. Daniele, Daniele, pan-aici! Cu Vulpila asta al tau ai depasit orice limite ale bunului simt – hai sa spunem chiar si istoric! Mi-aduci aminte de vechile afise comuniste plantate cam peste tot care, prin definirea calitatilor comunistului ideal, se considera ca…gata, acest tip de om s-ar si fi produs! Ai alunecat mult prea mult, cazand in hardaul proslavirii originii unui popor care azi nu prea mai are ce spune si tende spre transformarea intro simpla populatie a acestor taramuri…Ar fi mai nimerit sa strigam ca altadata romanii: “vae victis’, dar nu si nu, noi ne proslavim trecutul glorios…

  • Sunt comnvins ca nici macar nu ai avut curiozitatea sa vezi filmul documentar realizat de Leonardo Tonitza unde istoricul suedez spune clar ca Wulfila este un preot din Dacia. In marginirea ta tu stii deja cum sta treaba si, evident, numai asa nu poate fi. Ca doar ai invatat tu la istorie. Penibil!

 4. Cristina Saillard // 19 noiembrie 2017 at 17:28 // Răspunde

  Informatiile acestea au aparut initial in cartile Fundatiei Gândirea parca, nu ar trebui spus?
  Multumesc

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii