Noutăți

Israelul și-a definit țara, prin lege, ca „stat-naţiune al poporului evreu”. Dacă România ar face ceva similar, toată planeta i-ar sări în cap!!!

După ce, în urmă cu puțină vreme, un parlamentar israelian a proclamat public supremația rasei evreiești (citește AICI), acum parlamentul israelian a votat o lege care definește țara „stat-naţiune al poporului evreu”. În principiu, nu e nimic rău. Doar că ceea ce își poate permite Israelul nu își pot permite alte țări, inclusiv România, pentru că toată planeta ne-ar sări în cap și ne-ar acuza de rasism, șovinism, discriminare și orice doriți. Și, cu siguranță, unele dintre vocile cele mai supărate ar fi ale unor evrei precum Soros. Prietenii știu de ce! Dar iată despre ce este vorba:

Adevarul.ro: Parlamentul israelian a adoptat, după o sesiune care a durat opt ore, controversata lege care defineşte ţara exclusiv ca „stat-naţiune al poporului evreu”, informează BBC. Legea – care a fost aprobată cu 62 de voturi „pentru” şi 55 „împotrivă” – stipulează că ebraica este singura limbă oficială, renunţându-se la arabă, care avea acelaşi statut din 1948 (formarea statului), şi că aşezările evreieşti reprezintă interes naţional. În plus, „întregul Ierusalim unit” este considerat capitala. Membrii arabi ai parlamentului israelian au condamnat legea, însă prim-ministrul Benjamin Netanyahu a caracterizat adoptarea ei drept „un moment definitoriu”.

Legea, susţinută de guvernul de dreapta al ţării, arată că „Israelul este tărâmul natal al poporului evreu care are dreptul exclusiv de autodeterminare naţională”. Arabii israelieni reprezintă 20% din populaţia ţării de 9 milioane de locuitori.   Ei au aceleaşi drepturi prin lege, dar s-au plâns în mai multe rânduri că sunt trataţi ca cetăţeni de rang secund şi spun că sunt discriminaţi. Citeste mai mult: adev.ro/pc42m6


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii