Cunoaste lumea

Noutăți

Vor ajunge oamenii viitorului să se îndrăgostească de roboții sexuali? Sau chiar să se căsătorească cu ei?

  •  
  •  
  •  

Ce-ai spune dacă într-o bună zi (sau deloc bună!), peste vreo 20 de ani, fiul sau fiica ta, pentru care-ai vrut mereu ce-i mai bun în viață, te va invita la domiciliul său ca să-i cunoști partenera sau partenerul și, acolo, vei face cunoștință cu un robot, în locul unui om în carne și oase. Un robot umanoid, care conversează, care mai și lucrează, dar a cărui îndatorire principală e furnizarea de satisfacții sexuale la orice oră. Deși noua cunoștință ar arăta impecabil (fiind proaspăt ieșită din fabrică), mulți părinți s-ar lua cu mâinile de păr. Alții ar simți că se-nvârte pământul cu ei.

Apoi, ai putea afla că partenerul artificial a costat o mică avere și că-n următorii 5 ani trebuie să contribui și tu la achitarea creditului, pentru că, stându-i mintea doar la desfătările pe care le va experimenta cu noua jucărie, „copilul” tău n-a citit cu atenție contractul și acum nu mai poate achita ratele și comisioanele bancare. Pare un scenariu de necrezut, nu-i așa? Deja spui: „hai că exagerezi, este SF, nu mi se poate întâmpla mie așa ceva”. Bine, poate că ție nu ți se poate întâmpla (întrucât copiii tăi sunt „oameni serioși”, cu familii). Dar hai să vedem ce se-ntâmplă pe la alții. Acum, nu în viitor!

rob-2

Pe măsură ce roboții destinați activităților sexuale au început să aibă un aspect tot mai realist, popularitatea lor a început să crească. Iar posesorii lor au depășit deja faza simplelor raporturi sexuale, unii îndrăgostindu-se nebunește de complexele mașinării, al căror cost rivalizează uneori cu al mașinilor de lux. Deja au fost realizați roboți care răspund la întrebări, care reacționează la atingeri, clipesc, posedă puls.

Există serioase temeri ce privesc dispariția unor locuri de muncă ca urmare a automatizării. Iată că nici măcar viața sexuală nu rămâne neinfluențată de către avansul tehnologic – cu ale sale bune și rele. În urmă cu nouă ani, David Levy, specialist în inteligență artificială la Universitatea din Maastricht, spunea deja că, în 2050, oamenii vor ajunge să se căsătorească cu roboții, să le jure credință și… să le fie fideli. Mai afirmă că „dragostea” și sexul cu roboții vor fi aspecte inevitabile, în viața oamenilor viitorului.

La rândul său, dr. Ian Pearson afirmă că bordelurile și cluburile de streaptease vor începe în curând să-și completeze recuzita cu roboți sexuali. Interacțiunile cu roboții vor tinde, spune el, să devină un substitut ieftin și mai la-ndemână pentru interacțiunile din viața reală și să ofere anumitor persoane desfătări ce nu le-ar fi accesibile în mod obișnuit. Pe de altă parte, dr. Kathleen Richardson (De Montfort University – Leicester) susține că dezvoltarea „sexboților” constituie un trend care trebuie să ia sfârșit.

rob-3

Tehnologia este asemenea unei unelte oarecare. O poți folosi, dacă te pricepi, pentru a construi ceva măreț, util umanității. Sau o poți folosi întru distrugere sau autodistrugere. Fiindcă numai autodistrugere se poate numi faptul că, în loc să te străduiești să-ți învingi timiditatea sau dificultățile de relaționare socială, încercând să oferi și să primești dragoste din partea unei persoane reale, a unui suflet creat de Dumnezeu, îți abandonezi sufletul demonului parafiliei.

Ce este parafilia? Nimic altceva decât o perversiune ce constă în obținerea satisfacției sexuale printr-un obiect sau prin poziționarea în circumstanțe ciudate, anormale. În cercurile de specialitate se discută deja despre robofilie. Robofetișismul sau tehnosexualitatea sunt forme noi de parafilie. Oricum i-ai spune e tot o anomalie. O întoarcere împotriva firii. Și deja a început să facă primele victime.

Vrei ca viitorul să sune bine? Atunci compune din timp o melodie frumoasă, morală, firească, pentru tine și copiii săi. Nu-i lăsa să devină robii nimănui. Nici măcar ai tehnologiei! Îndreaptă-le pașii către natură, către artă, către spiritualitate, către sport și cunoaștere. Și poate va fi bine… Poate nu vor ajunge robii roboților!

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa informații: www.mirror.co.uk

Surse imagini: Foto 1, Foto 2, Foto 3


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii