Noutăți

Iresponsabilitatea lui Dragnea: Mutarea ambasadei la Ierusalim ne-ar putea costa miliarde de euro

  •  
  •  
  •  

Digi24.ro: Dacă Liviu Dragnea ar reuși să-și impună voința și să mute ambasada României în Israel la Ierusalim, unul dintre efectele negative majore ar putea fi pierderea a câteva miliarde de euro. Cum? Prin reducerea substanțială a fondurilor structurale ce ne vor fi alocate de Uniunea Europeană în perioada 2021 – 2027, dar și prin accesarea mai dificilă a banilor pe care îi vom primi.

Decizia șefului PSD de a sfida consensul european pe această temă a picat cât se poate de prost. Pentru că exact în aceste zile se poartă ultimele discuții asupra proiectului de buget al UE pentru următorul exercițiu financiar. Prima propunere de împărțire a fondurilor de coeziune, în valoare de 350 de miliarde de euro – menite să ajute țările și regiunile mai puțin dezvoltate ale Uniunii – va fi făcută săptămâna viitoare, iar previziunile arată prost pentru multe țări din Europa Centrală și de Est.

Așa cum arată lucrurile acum, România are toate motivele să fie mulțumită. Nu doar că nu suntem pe lista celor cărora li se vor tăia din fondurile de coeziune, dar este foarte posibil să primim un pic mai mult.

Dar situația se poate schimba, iar aici ajungem la miza deciziei luată, pe cont propriu, de Liviu Dragnea. Dacă ar reuși să-și impună punctul de vedere și România și-ar muta la Ierusalim ambasada din Israel, Uniunea Europeană ar reacționa furibund. De ce? Pentru că ar fi o sfidare fără precedent!

Consensul european pe această temă a rezistat fără fisură până acum, iar dacă România ar fi prima țară care îl încalcă, UE nu ar putea trata abaterea altfel decât cu severitate extremă. Pentru că încărcătura simbolică ar fi uriașă: peste șapte luni, România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.

Citește mai mult: Digi24.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Iresponsabilitatea lui Dragnea: Mutarea ambasadei la Ierusalim ne-ar putea costa miliarde de euro

  1. cine crede ca Dragnea a facut miscarea asta asa,de capul lui ori e foarte ignorant ori lucreaza la UM digitv sau la alte oficine progresist neomarxiste subordonate lui soros.Dragnea si psdul sunt prea mici pentru jocul asta mister Albu!
    PS. Daca tot esti asa pro UE de ce nu o intrebi pe madam Merchel de ce face concurenta neloiala cumparand gaze de la prietenul Putin cu 30% mai ieftin decat restul membrilor UE? sa ceara digitv sanctionarea Germaniei !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii