AIM radionica curs online

Noutăți

Insula Barbados: 50 de ani de independență! Galerie foto.

Au început deja pregătirle de sărbătoare: anul 2016 marchează pentru insula Barbados, 50 de ani de când și-a recăpătat independența de la Marea Britanie.

Barbados este insula cea mai estică a arhipelagului Antilele Mici din Oceanul Atlantic. Spre deosebire de celelalte insule vecine, Barbados nu este de origine vulcanică, ci o ieșire la suprafața mării a unor munți calcaroși, submarini. Punctul cel mai înalt al platoului calcaros al insulei este Mount Hillaby cu altitudinea de 336 m. De Barbados aparține și insulița din apropiere, Culpepper Island.

istock_000018869371small
Sărbătorile de anul viitor vor fi foarte speciale, vor fi organizate de-a lungul lunii noiembrie și vor include competiții sportive (maraton, surf, inot), târguri, un festival al vinului și romului, evenimente comunitare și servicii religioase.

Ziua Independenței va fi marcată de o paradă mare, organizată la Garrison Savannah, locul unde a avut loc ceremonia primirii independenței in 1966. Clădirile Parlamentului, Piața Independenței, Arcul Independenței și clădirile din  orașul Bridgetown, vor fi iluminate cu albastru și auriu, culorile naționale. Un alt punct culminant al festivităților va fi Festivalul Național de Arte Creative, care este gândit pentru a prezența talentele artistice ale localnicilor în muzica, dans, teatru, scris, artă, fotografie și arte și meserii.

Parliament
Surt istoric:
Primii locuitori din Barbados erau amerindieni nomazi. Trei valuri au imigrat pe drumul către America de Nord. Primul val a fost format de un grup de agricultori, pescari și olari care au ajuns în canoe din valea fluviului Orinoco, în Venezuela, în jurul anului 350. Populația arawak a fost al doilea grup care a migrat dinspre America de Sud în anul 800. În secolul al XIII-lea, caraibienii au venit dinspre America de Sud în al treilea val de imigranți deplasând cele două populații anterioare și trăind izolați pe insulă.
Orașul vechi Bridgetown și garnizoana sa, din secolele XVII-XIX, au fost incluse în anul 2011 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Current-view-of-the-inner-basin-looking-towards-the-Houses-of-Parliament-Bridgetown-Barbados.-Credit-to-Nigel-Durrant
8314353621_a0653f422a_b
DSC_0418-copy.preview
dsc06841_thumb
traducere si adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: dailymail.co.uk, barbados.org, wikipedia

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii