Noutăți

Bitdefender, compania românească purtătoare de Dracon Dacic, a dat o lovitură teribilă în zona “DARK WEB – Internetul Întunecat”…

Considerată la nivel global una dintre cele mai importante trei companii de securitate informatică, compania Bitdefender este o companie românească care promovează la nivel internațional un simbol autohton deosebit de important: Draconul Dacic…

Cotidianul.ro: Compania românească Bitdefender a ajutat la închiderea a două site-uri comerciale uriaşe de pe aşa-numitul ”dark web”, prin care utilizatorii puteau să cumpere anonim droguri, software pentru hackeri şi arme, a declarat şeful Europol, Rob Wainwright, citat de Bloomberg.

„Aceasta este o lovitură importantă – două dintre cele mai mari trei (site-uri de pe dark web – n.r.) – desfăşurată în mod coordonat, ceea ce poate că îi surprinde (pe utilizatorii site-urilor – n.r.) în legătură cu ce capacitate au forţele de ordine atunci când acţionează împreună”, a spus el într-un interviu pentru publicaţia de specialitate Motherboard.

dark web

„În mod clar a fost vorba de ajutor primit de la Bitdefender la nivel tehnic”, a adăugat Wainwright, referindu-se la compania de securitate informatică din România.

În 2014, firma a oferit ajutor poliţiei în lupta împotriva infracţiunilor informatice. “Din păcate, deşi am vrea, nu putem oferi detalii despre anchetă”, a declarat Cătălin Cosoi, strateg-şef la Bitdefender, subliniind însă că operaţiunea este o dovadă că parteneriatele public-privat funcţionează cu succes. “Suntem fericiţi să oferim expertiză tehnică în lupta împotriva infracţiunii informatice, pentru a ajuta să facă lumea un loc mai bun”, a adăugat el.

Procurorul General al Statelor Unite, Jeff Sessions, a precizat că existau zeci de mii de vânzători înscrişi pe site-urile AlphaBay şi Hansa. Această ”piaţă neagră” comercializa droguri periculoase, inclusiv fentanil – un anestezic opioid extrem de puternic – şi alte produse ilegale pentru 200.000 de clienţi din întreaga lume.

Pe 5 iulie, cetăţeanul canadian Alexandre Cazes, care gestiona AlphaBay, a fost arestat de către autorităţile din Thailanda. La începutul săptămânii, autorităţile thailandeze l-au găsit decedat în propria celulă pe canadian şi au susţinut că acesta s-a spânzurat cu un prosop.

Citește mai mult: Cotidianul.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii