Noutăți

Infinitul albastru al golfului Navagio. Plaja de pe insula Zakynthos, considerată cea mai frumoasă din Grecia. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Plaja Navagio este un mic golf izolat de pe insula Zakynthos și una dintre cele mai celebre și mai fotografiate plaje din Grecia. Plaja Navagio este adesea menționată ca fiind locul unde se găsește nava Panagiotis, o epavă celebră care în trecut se presune că aparținea mafiei italiene.

Panagiotis a eșuat la țărm în anul 1980, însă nimeni nu știe cu exactitate care au fost cauzele naufragiului. Se presupune că în momentul naufragiului nava făcea contrabandă cu țigări și vin. Nava a fost abandonată și încă mai este îngropată în nisipul fin al plajei.

Acest golf mic și izolat, dar uimitor de frumos, este situat pe malul nord-vestic al insulei Zakynthos, în apropierea satului Anafotiria. Zona este definită de stânci calcaroase, plaje cu nisip alb și apă de un albastru unic, lucruri care atrag anual mii și mii de turiști. Fâșia de plajă este accesată numai cu barca, iar cei care ajung în acest colț de rai trebuie să scoată din buzunare, pentru un sejur de 4 nopți, în jur de 500 de euro de persoană.

navagio-86 navagio-55 navagio-96 navagio-23 navagio-13 navagio-10[2] navagio-6[2] navagio-7[2]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2012/02/navagio-beach-most-beautiful-beach-of.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii