Noutăți

INACCEPTABIL. Liderul UDMR este de partea celor doi extremiști maghiari condamnați pentru terorism

Dan Tanasa Blog: Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a calificat drept „scandaloasă” decizia definitivă de acum câteva zile prin care Înalta Curte i-a condamnat la cinci ani de închisoare pe extremiştii Szocs Zoltan şi Beke Istvan, acuzați de DIICOT că au vrut să detoneze un dispozitiv exploziv la 1 decembrie 2015 la Târgu Secuiesc, transmite g4media.ro.

Kelemen Hunor a scris pe Facebook, în limba maghiară, că „este scandalos că parchetul foloseşte din nou justiţia pentru a stigmatiza o întreagă comunitate”, potrivit agenției maghiare de presă MTI.

Nota mea (Dan Tanasa): După cum am anticipat în urmă cu câteva zile, elita politică maghiară a sărit în apărarea celor doi extremiști maghiari condamnați definitiv pentru tentativă de acte teroriste împotriva românilor. Ceea ce este absolut șocant însă este faptul că prima voce care sare în apărarea teroriștilor este chiar „europeanul” Kelemen Hunor, care după cum se vede a umplut spațiul lăsat liber de Laszlo Tokes. Cum este posibil ca un lider al unei comunități să se asocieze cu doi condamnați pentru terorism este de neînțeles. În același timp încercarea lui Kelemen Hunor de a victimiza întreaga comunitatea maghiară din România este inacceptabilă. Sentința pronunțată în acest caz vizează două persoane, nu întreaga comunitate maghiară. Singurul care este disperat să stigmatizeze întreaga comunitate maghiară este chiar liderul UDMR. În afara lui Kelemen Hunor nimeni nu a spus că această sentință vizează întreaga comunitate maghiară.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii