Noutăți

În România se vând și se fură chiar și… RÂURILE. Afacerea microcentralelor distruge biodiversitatea României

 •  
 •  
 •  

“In vreme ce alte tari au inteles impactul negativ al unor hidrocentrale pentru biodiversitate, Romania isi vinde ultimele rauri salbatice pentru “un gram” de energie. Rauri de munte precum raul Alb, Capra, Nera, Bistra si alte cateva sute sunt tinta mafiei microhidrocentracelor iar Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este depasit de situatie.” (Agent Green)

rau 2

“Cum pretuim ce avem? Cu lucrari haotice, cu santiere iesite din litera proiectului, care invadeaza violent locuri neatinse de mii de ani. O tara intreaga e cuprinsa de frenezia construirii de microhidrocentrale. 3400 de rauri, din cele 4011 existente in tara noastra risca sa fie distruse in numele unor afaceri cu profituri de zeci de milioane de euro, care sapa in inima unor rezervatii naturale. Un intreg ecosistem distrus, culmea, in numele energiei verzi.” (Pro tv – Vezi video: Afacerea microcentralelor)

rau 3

Mai jos puteți vedea un material trimis de un cititor al Cunoastelumea.ro care ne semnalează situația râului Teleajen:

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on În România se vând și se fură chiar și… RÂURILE. Afacerea microcentralelor distruge biodiversitatea României

 1. cristian c. n. // 6 iulie 2016 at 15:36 // Răspunde

  Probabil se va naste un fel de haiducie care va viza sabotarea utilajelor,taierea cauciucurilor,e.t.c.Important sa nu se incaiere oamenii.Cei ce lucreaza pentru aceste firme vor tine cu dintii de slujba lor,si oricum nu le va pasa de ce vor distruge.Important e ca la sfarsit de luna sa-si incaseze salariul ala de rahat,care oricum nu-i va scoate din mizerie.

 2. Ministerul mediului nu este depasit de situatie, ci este o parte esentiala a situatiei! Ministerul este total de partea mafiei microhidrocentralelor, este complicele lor pe fata! Toate microhidrocentralele sunt ilegale pentru ca degradeaza hidromorfologic corpurile de apa si, implicit, incalca Directiva Cadru Privind Apele. Nu este ca si cu padurile, ministerul mediului (anti-mediului) nu depinde de Parlament in aceasta cauza, poate pur si simplu sa ceara institutiilor subordonate sau in coordonare sa respecte legea si sa nu mai autorizeze nicio microhidrocentrala. Dar nu vrea, pentru ca ministerul mediului este total capturat. Mafiile de mediu dicteaza acolo.

 3. Mai,abia acum inteleg de ce Lucifer se plimba fresh,bine dispus si tot la patru ace!Raiul nu-l poti cumpara cu bani,iadul ,insa….da!

 4. Indivizi puși pe căpătuială au existat si vor fi din ce in ce mai mulți, ma intriga însă lipsa de reacție, nepăsarea celor direct afectați…oare chiar trebuie să astepti să fi călcat in picioare pt a te deștepta?
  Toate nelegiuirile sunt posibile atâta timp cât le suntem părtași prin nepasare

 5. Un necunoscător al fenomenului de distrugere a bazinului hidrografic al României se poate întreba cum de s-a întâmplat aşa ceva. Răspunsul este simplu. Sfânta şpagă românească. Toţi cei care au construit astfel de microhidrocentrale au dat şpagă la greu, în următoarea ordine. Parlament, guvern, administraţia judeţeană şi administraţia locală. Parlamentarul deschidea uşile peste tot, contra unei şpăgi serioase, petentul ajuns la uşă, şpăguia pe cel din spatele uşii. Am prins o discuţie în care am aflat că construcţia a costat 6 milioane de euro şi şpăgile au fost 3 milioane de euro. Aşa că nu mai visaţi la o România normală care are un popor “descurcăreţ”.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii