Noutăți

În Maroc, la Marrakech, pot fi admirate fermecătoarele grădini Menara, înființate cu aproape 900 de ani în urmă!

Grădinile Menara sunt localizate în Maroc, într-o zona aflată la vest de orașul Marrakech și la câteva zeci de kilometri distanță a maiestuoșii munți Atlas. Aceste grădini fermecătoare se evidențiază prin vechimea lor deosebită, datând din secolul XII (fiind construite în jurul anului 1130). Pavilionul, cu acoperișul său verde de formă piramidală, a fost construit în secolul XVI, pe vremea dinastiei Saadi, fiind renovat în cea de-a doua jumătate a secolului XIX de către sultanul Abderrahmane al Marocului, care obișnuia să își petreacă verile în aceste minunate locuri.

1

Vechiul pavilion și bazinul de dimensiuni considerabile din apropiere sunt înconjurate de către întinse livezi de măslini. În ciuda mărimii sale, acest lac artificial pare minuscul, dacă, fiind văzut de sus, este comparat cu imensele plantații de măslini care-l înconjoară. Bazinul (lacul artificial) a fost creat pentru alimentarea cu apă a grădinilor și a livezilor din apropiere. Trebuie spus că, pentru irigarea acestora, este utilizat un sistem sofisticat de canale subterane, numite qanat. Prin intermediul unui străvechi și ingenios sistem hidraulic, apa este transportată de la o distanță de zeci de kilometri, din munți.

a

Grădinile Menara din Marrakech conțin nu mai puțin de patruzeci de soiuri de măslin și reprezintă un loc de vis, în care oamenii, evadând din agitația marelui oraș, vin pentru a-și căuta și găsi liniștea într-un refugiu de verdeață și răcoare. Acolo pot fi admirați, dacă privești în zare, legendarii munți Atlas ce delimitează prin zidurile lor de stâncă zona de climat mai umed din nord-vestul Africii, de întinderile uscate și fierbinți ale Saharei.

7

x

v

5

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.jardin-menara.com

Imagini: www.jardin-menara.com, ampaisudah.com, www.expedia.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii