Noutăți

În Estonia a apărut CASA OGLINDĂ. Deși are pereții de sticlă, oferă o intimitate perfectă și poate fi CONSTRUITĂ ÎN DOAR CÂTEVA ORE!

Faceți cunoștință cu ÖÖD, o locuință mai puțin obișnuită, construită din materiale prefabricate, care, pe timp de noapte oferă „priveliști stelare” și, chiar dacă pereții săi sunt constituiți în cea mai mare parte din suprafață vitrată (sticlă), protejează intimitatea locatarilor mai bine decât orice locuință cu ferestre clasice. Vezi totul din interior, dar cei din exterior nu pot desluși nimic, din ceea ce se află înăuntru!

1

Pereții oglindă îi conferă acestei locuințe avantajul că se integrează perfect în orice tip de peisaj. O astfel de casă se construiește extrem de repede. Unei echipe de muncitori experimentați îi va lua doar opt ore pentru a o clădi.

7

Proiectate și fabricate în Estonia, casele ÖÖD au fost special concepute pentru a servi la cazarea turiștilor sau ca aspectuoase locuințe de vacanță. În țara de origine, aceste case care au o amprentă la sol redusă, pot fi instalate numaidecât, în orice localitate, fără a fi necesară nicio autorizație de construire. Fiecare unitate locativă poate găzdui două până la trei persoane și poate fi amplasată, fără probleme, în peisajele urbane și rurale.

2

O casă de acest fel este construită, în principal, din oțel (structura de rezistență), sticlă și lemn tratat termic. Casa ÖÖD este prevăzută cu dormitor, chicinetă, zonă de living și baie. Beneficiază de tot confortul, inclusiv încălzire prin pardoseală și iluminat ajustabil, cu LED-uri. În pofida pereților de sticlă, oferă o foarte bună protecție față de fluctuațiile de temperatură din exterior!

3

După rapida construire a casei, proprietarul nu trebuie decât să își racordeze imobilul la rețelele de apă, canalizare, energie electrică. Casele de tip ÖÖD au fost instalate până în prezent în Estonia – prima unitate în toamna trecută – dar compania producătoare intenționează să se extindă, acum, pe piața internațională.

g

b

d

a

c

Sursa: inhabitat.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii