Noutăți

În Barcelona se pregătea un măcel: 20 de butelii cu gazul ucigaș ”Mama lui Satan” descoperite în casa teroriștilor

StirileProTv: Ancheta în cazul atentatului terorist de la Barcelona avansează încet. Trei dintre cei cinci jihadişti ucişi de poliţie la Cambrils au fost identificaţi. Este vorba despre Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani, Saïd Aallaa (18 ani) şi Mohamed Hychami (24 de ani), toţi locuitori la Ripoll, o localitate situată în nordul regiunii catalane, potrivit poliţiei.

Un al patrulea suspect, Younes Abouyaaqoub, în vârstă de 32 de ani, este căutat în continuare. Acesta, identificat de presa spaniolă drept Younes Abouyaaqoub, de origine marocană, ar fi încă în viaţă, a anunţat poliţia spaniolă citată de BBC News. El ar fi fost cel care a condus furgoneta printre oameni.

Devine tot mai clar că celula pregătea atacuri mult mai ample. La Alsanar, într-o casă folosită de suspecţi şi care a explodat miercuri, anchetatorii au găsit peroxid de acetonă sau “mama lui Satan”, explozibilul folosit în atentatele de la Paris, Bruxelles şi Manchester. Cel puțin 20 de recipiente cu ”Mama lui Satan” au fost descoperite în ruinele casei din Alcanar.

Explozia accidentală le-a dat planurile peste cap şi i-a determinat să comită un atac mai rudimentar: să între cu maşina în mulţime.

14 oameni au fost ucişi şi peste 120 răniţi în cele două atentate de la Barcelona şi Cambrils. Autorităţile au făcut o descoperire importantă: se pare că teroriştii aveau acelaşi tip de explozibil folosit în atentatele de la Paris, Bruxelles şi Manchester.

Într-o linişte întreruptă doar de vocea unei fete care cânta melodia “Imagine”, a lui John Lennon, localnici şi turişti s-au recules vineri seară pe La Rambla. În faţa unui altar improvizat din flori şi lumânări aprinse, unii s-au rugat pentru necunoscuţii ucişi în atentat sau care lupăa pentru viaţă lor pe un pat de spital. 59 de oameni sunt încă internaţi, dintre care 15 în stare critică şi 25 în stare gravă. Doar şapte dintre cei ucişi au fost identificaţi.

Sursa: StirileProtv

Întrebare de baraj: Acum nu au reușit să provoace chiar un carnagiu, dar oare data viitoare, în Germania, Franța, Spania, Marea Britanie sau, de ce nu, România, nu vor reuși oare? Conducerea iresponsabilă a UE este decisă în continuare să aducă milioane de imigranți musulmani în Europa. Asta înseamnă că Europa va deveni, în curând, un loc din ce în ce mai nesigur!


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on În Barcelona se pregătea un măcel: 20 de butelii cu gazul ucigaș ”Mama lui Satan” descoperite în casa teroriștilor

  1. Raspunsul la intrebarea ” de baraj ” ar trebui sa ni-l dea guvernantii actuali ! Melescanu ar foarte potrivit sa ne raspunda !
    In maxim 50 de cuvinte !

  2. cetățeanul tulburat // 20 august 2017 at 3:40 // Răspunde

    Oare cine le furniza cel peroxid?
    Să ne gândim că material exploziv nu se găsește pe stradă la orice pas…ancheta se derulează greu pentru că cineva este în spatele teroriștilor, caută să se piardă urma că acțiunea nu a decurs conform planului, pentru că arabii sunt niște dobitoci din naștere.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii