Noutăți

În apropierea capitalei statului Bhutan există mai multe statui ale lui Buddha decât cetățenii din capitală. Cu toate acestea… 125.000 dintre statui nu sunt vizibile pentru nimeni. Care este explicația?

  •  
  •  
  •  

În vârful unui deal aflat aproape de orașul Thimphu, capitala și cel mai mare oraș din statul Bhutan – țara care în care se măsoară succesul prin Fericire, se află o statuie masivă a lui Buddha, al cărei fundament îl constituie o sală de meditație. Acest monument impozant, numit Buddha Dordenma, are un secret deloc ușor de descoperit de către privirile curioase ale turistului venit de departe. Deși nimic nu lasă să fie bănuit acest lucru – la prima vedere (și nici la următoarele), în interiorul giganticei statui aurite a lui Buddha se află alți… 125.000 de Buddha.

Statuia de bronz a lui Buddha din preajma orașului Thimphu are o înălțime de peste 51 de metri, fiind suficient de voluminoasă pentru ca în interiorul pieptului său colosal să încapă 125.000 de reprezentări miniaturale ale lui Siddartha Gautama, fondatorul religiei budiste. Aceste statuete confecționate pentru a sta mereu ascunse de ochii vizitatorilor nu sunt, toate, identice, având înălțimi de 20 și de 30 de centimetri.

h

100.000 dintre statuete au înălțimea de 20 de centimetri, restul de 25.000 au 30 de centimetri. Statuia situată în apropiere de Thimphu este una dintre cele mai mari reprezentări ale lui Buddha din lume. Orașul Thimphu are o populație puțin mai mică de 105.000 de persoane. Astfel, în interiorul vestitului monument se află un număr mai mare de statui ale lui Buddha decât numărul cetățenilor din capitala statului.

g

f

La fel ca și statuia masivă care le oferă adăpost în interiorul său, fiecare dintre cele 125.000 de statuete din interior este confecționată din bronz și poleită cu aur, acesta fiind și motivul pentru care statuia Buddha Dordenma a costat nu mai puțin de 100.000.000 de dolari, în urmă cu doi ani. Statuia a fost construită de către chinezi iar numele numeroșilor ctitori ai monumentului sunt trecute în sala de meditație, care constituie soclul statuii.

Sub privirile meditative ale imensului Buddha Dordenma, se întinde Parcul Natural Kuensel Phodrang, deschis oficial în anul 2011. Parcul cuprinde aproape 382 hectare de pădure și găzduiește două spații destinate practicării sportului în aer liber, deschise în anul inaugurării statuii.

a

b

c

d

e

Surse: www.atlasobscura.com, wikipedia.org

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii