Noutăți

În această noapte are loc CEA MAI LUNGĂ ECLIPSĂ DE LUNĂ din acest secol. Poate fi văzută și din România

Descoperă.ro: Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 este unul dintre evenimentele fascinante pentru toţi pasionaţii de astronomie. Vizibilă şi din România, dacă cerul va fi senin, va fi cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul XXI. Eclipsa de Lună din 27 – 28 iulie va fi cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie ce a avut loc în ianuarie 2018. Eclipsa totală de Lună va dura o oră şi 43 minute.

Va dura aproximativ patru ore până când Luna va trece de umbra Pământului, deoarece eclipsa totală de Lună va cuprinde eclipse parţiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României) şi se vor încheia la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României), potrivit astronomului Bruce McClure. Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 va fi vizibilă pe întregul glob şi va conţine culorile specifice ale unei „Luni sângerii”.

Această eclipsă de Lună din 2018 va avea o durată îndelungată din cauza datei în care are loc. Pe 27-28 iulie (în funcţie de locul în care te afli) are loc atât Luna Plină, cât şi apogeul lunar, când satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ. Astfel, aceste două fenomene ce au loc simultan provoacă o eclipsă lunară extinsă. Cea mai lungă durată a unui astfel de fenomen poate fi de o oră şi 47 de minute. Durata eclipsei totale de Lună din 27 iulie 2018 va fi de o oră şi 43 de minute. Eclipsa este vizibilă în întregime de pe teritoriul României la începutul serii de 27 iulie. Momentul maxim al eclipsei totale de Lună are loc la ora 23.22. (Citește mai mult: Descoperă.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii