Noutăți

Imagini inedite, obținute recent în Africa de Sud! Elefanți și girafe… într-un peisaj de iarnă

  •  
  •  
  •  

Girafele, elefanții și rinocerii sunt animale cărora, în mod normal și în mediul lor natural de viață, nu prea le este dat să ia contact cu zăpada. Chiar dacă durata de viață a unui rinocer sau elefant african este destul de mare, de câteva decenii, aceste animale ale Africii experimentează rareori sau nu experimentează deloc, pe durata existenței, contactul cu zăpada proaspăt așternută în urma unei scăderi subite și neobișnuite a temperaturii atmosferice.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Africa de Sud a avut loc un fenomen meteo mai puțin obișnuit. Un front de aer rece a făcut posibil ca, în câteva regiuni ale acestui stat, să se aștearnă un strat consistent de zăpadă. În fotografiile realizate apar antilope din rezervația Glen Harry Game (din Graaff-Reinet), elefanți din zona montană Sneeuberg, precum și girafe din regiunea semideșertică Karoo.

Recentele căderi de nea nu le-au surprins numai pe unele dintre necuvântătoarele ce viețuiesc în Africa de Sud, ci și pe autoritățile din provincia Eastern Cape, acolo unde departamentul de transport a decis închiderea unor drumuri. În provincia Western Cape (a cărei reședință este Cape Town), temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius, în unele locuri (precum Cederberg, rezervația Matroosberg etc.).

Căderi de nea au avut loc în Northern Cape, Western Cape și Eastern Cape, precum și în Kwazulu Natal. Remarcabil este că în unele zone stratul de omăt acumulat în trei zile a depășit înălțimea de 25 de centimetri. În Lesotho (stat independent, situat în sudul Africii) zăpada a acoperit circa 2/3 din teritoriul național.

Indiscutabil, nu îți e dat prea frecvent să vezi elefanți și girafe într-un peisaj înzăpezit!

Sursa: www.theguardian.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii